Steun slachtoffers aardbeving Syrië en Turkije

foto noodhulp aardbeving Turkije Syrie_1920x800_3

Meer dan 20.000 mensen overleden, meer dan 60.000 mensen gewond en een onbekend aantal slachtoffers ligt nog onder het puin (cijfers op 9 februari). In een paar minuten veranderde het leven in Syrië en Turkije volledig: steden en dorpen liggen in puin, infrastructuur is vernietigd en het ijskoude, natte weer bedreigt de overlevenden, die hun toevlucht moeten zoeken op straat of in hun auto. Aangrijpende beelden van mensen die nog levend onder het puin vandaan worden gehaald, gaan de wereld over.

Mensen in Syrië extra kwetsbaar

Zeker in Syrië hebben de aardbevingen desastreuze gevolgen: de mensen hier gaan al 12 jaar gebukt onder de bloedige burgeroorlog, IS en de gevolgen van COVID en internationale sancties. Omdat veel landen de diplomatieke betrekkingen met Syrië hebben verbroken en een deel van het getroffen gebied bovendien niet onder controle is van de Syrische overheid, is internationale hulpverlening ingewikkeld. Het internationale caritasnetwerk van de Rooms-Katholieke Kerk is een belangrijke schakel om de mensen in Syrië snel de hand te kunnen reiken.

Voedseltekorten, gebrek aan brandstof voor verwarming, benzine op rantsoen, waterleidingen en elektriciteitsnetwerken verwoest, huizen onbewoonbaar, duizenden doden, gewonden en vermisten, onze steun is hard nodig! Alle bisdommen in Nederland sluiten zich aan op de noodhulpcampagne van Vastenactie. Doneer nu via de website van Vastenactie.

Uw gift wordt gebruikt voor directe hulp aan de mensen die zijn getroffen door de ramp en voor projecten in de regio. Foto: Anas Alkharboutli/dpa. Tekst: Vastenactie.