Studiedag Nieuwe Evangelisatie

Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Evenementen weergave navigatie

Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

februari 2018
€15
19februari
Gastenhuis, Hoogeweg 65
Heiloo, Nederland
Studiedag Nieuwe Evangelisatie OLV ter Nood

Studiedag Nieuwe Evangelisatie

Het Grootseminarie St. Willibrord organiseert een Studiedag Nieuwe Evangelisatie Op maandag 19 februari 2018 te Heiloo Spreker: Dr. Ralph Martin De volgende onderwerpen zullen deze dag aan bod komen: Evangelisatie en Nieuwe Evangelisatie: Waarom eigenlijk? Theologische verwarring die de evangelisatie ondermijnt; Het verband tussen heiligheid en evangelisatie; Orthodoxie is niet genoeg: we moeten “met kracht uit den hoge zijn toegerust.” Opgave: via e-mail info@olvternood.nl telefonisch 072-5051288 (ma, di, do, vr 9-15u) Uitnodiging en Programma van de dag in PDF

Meer weten? »
20februari
Gastenhuis, Hoogeweg 65
Heiloo, Nederland
Sint Joris tieners jongens catechese geloof verdieping Onze Lieve Vrouw ter Nood

Tienerjongens: Sint Joris groep

Een groep onder de bescherming van Sint Joris waarmee we tienerjongens (11-17 jaar) willen helpen om nog meer toegerust te worden in het geloof. Niet zozeer kennismaking met het geloof en Christus, maar een verdere verdieping, nog meer worden toegerust, zodat ze nog steviger in hun schoenen komen staan. We komen 1 keer per maand bij elkaar en eten eerst samen met de zusters goede pizza, waarna jullie catechese krijgen door vader Johannes van Voorst over verschillende onderwerpen. Jullie worden geholpen om de Bijbel beter te begrijpen, de Sacramenten, de Leer van de Kerk en heel belangrijk: ook krijg je mee hoe dat alles in hun dagelijkse leven een vaste plek kan krijgen, zodat je kan groeien als katholieke jongeman. Aan het einde van de avond doen we ook altijd nog een goed spel, waarin jullie natuurlijk worden uitgedaagd. Elke maand een dinsdag 18-20.30 uur in het Julianaklooster voor jongens van 11-17 jaar. Aanmelden:

Meer weten? »
23februari
Genadekapel, Kapellaan 144
Heiloo, Nederland
kruisweg-olv-ter-nood-heiloo

Kruisweg

Tijdens de Veertigdagentijd wordt elke vrijdagmiddag de Kruisweg buiten gebeden. Om 15 uur beginnen we met uitstelling in de Genadekapel en gaan dan naar buiten, naar de eerste statie tegenover de Bedevaartkapel. U bent van harte welkom!

Meer weten? »
28februari
Gastenhuis, Hoogeweg 65
Heiloo, Nederland
Cursus Matteüs Evangelie

Cursus: Evangelie van Matteüs

Een cursus gegeven door Kapelaan Johannes van Voorst. Het Evangelie van Matteüs is het eerste van de vier Evangeliën. Maar het is nog wel eens lastig om er goed doorheen te lezen, om de diepere lagen ook goed te begrijpen. Elke cursus avond is er een inleiding waardoor de verhalen meer tot leven komen en de context nog duidelijker wordt, en daarmee natuurlijk ook de boodschap voor ons vandaag. Vragen of aanmelden? Neem contact op met het secretariaat.

Meer weten? »
maart 2018
02maart
Genadekapel, Kapellaan 144
Heiloo, Nederland
kruisweg-olv-ter-nood-heiloo

Kruisweg

Tijdens de Veertigdagentijd wordt elke vrijdagmiddag de Kruisweg buiten gebeden. Om 15 uur beginnen we met uitstelling in de Genadekapel en gaan dan naar buiten, naar de eerste statie tegenover de Bedevaartkapel. U bent van harte welkom!

Meer weten? »
02maart
Grootseminarie Sint Willibrord, Hoogeweg 65
Heiloo, 1851 PJ Nederland
orientatie-weekend-priester-roeping

Oriëntatieweekend priesterroeping 2018

Ga het avontuur aan! Oriëntatieweekend priesterroeping Vanaf vrijdagavond 2 maart tot en met zondagmorgen 4 maart zal in Heiloo op het Grootseminarie St. Willibrord het jaarlijks oriëntatieweekend zijn. Op vrijdagavond wordt begonnen met het gezamenlijk bidden van de vespers (17.30u), verder zal er veel ruimte zijn voor ontmoeting; vragen als: "Wat is roeping?" komen aan bod, we zullen de bisschop ontmoeten en ook gewoon tijd voor ontspanning. Zondagmorgen wordt afgesloten met de H. Eucharistie. Voor aanmelding en/ of verdere info: rector Jeroen de Wit e-mail: rector@willibrordseminarie.nl of tel: 072-5055964 / 06-40125490 Kom en zie! Voor meer informatie, bezoek de website van het Willibrordseminarie.

Meer weten? »
03maart
heiloo priesterzaterdag processie

Eerste Zaterdag maart 2018: Priesterzaterdag

Komt u ook bidden voor roepingen? 11.30 uur Biechtgelegenheid/Rozenkrans 12.00 uur H.Mis 14.15 uur Stille aanbidding 15.00 uur Lof   N.B. TREIN/Bus: er rijdt een speciale bus vanaf Station Castricum V. 11.10 u. naar de Kapel. Terug: Bus vertrekt vanaf Kapel om 16.00 u. Informatie : 072-5053101 of 072-5051288

Meer weten? »
04maart
Gastenhuis, Hoogeweg 65
Heiloo, Nederland
Familiedag Onze Lieve Vrouw ter Nood Heiloo

Familiedag

Een steuntje in de rug voor elk katholiek gezin Kom naar Onze Lieve Vrouw ter Nood voor ontmoeting met andere gezinnen, voor vorming, een gezamenlijke Heilige Mis en als afsluiting samen een warme maaltijd. De dagen zijn een combinatie van deze factoren en de vorming gebeurt in catecheses voor verschillende groepen: volwassenen, tieners, oudere kinderen, jongere kinderen en crèche voor de kleinsten. De blauwe zusters en de priesters van het heiligdom, samen met een paar ouders, verzorgen deze dagen waar iedereen welkom is. Het thema van de catecheses in dit schooljaar (2017-2018) is: De zin van het gezin, in Heilige Schrift en Kerkelijke Leer. Een stuk inhoudelijke vorming en verdieping met praktische handvatten voor het familieleven. Programma (sommige tijden bij benadering) 13:30 uur: Ontvangst in het Missionair Centrum (voormalig Julianaklooster) 14:00 uur: Introductie en spel 14:30 uur: Catecheseprogramma voor alle deelnemers in de verschillende groepen 16:00 uur: Eucharistieviering en processie 17:30 uur: Gezamenlijke warme maaltijd en gezelligheid voor het naderende Kerstfeest! Kosten Gezinsdagen Om te voorkomen dat, zeker in deze tijd, eventuele kosten een belemmering zouden kunnen zijn om naar de Gezinsdagen te komen, zullen er geen kosten in rekening worden gebracht. Wel is er de gelegenheid om anoniem een vrijwillige bijdrage te leveren in een daarvoor bestemde collectebus. Aanmelding Gezinsdagen Voor informatie en opgave bel met de Zusters (072-7370085) of het Secretariaat (072-5051288). Ook kunt u aanmelden en contact met ons opnemen via het volgende formulier:

Meer weten? »
04maart
Genadekapel, Kapellaan 144
Heiloo, Nederland
gezongen-gregoriaanse-vespers-olvternood-heiloo

Gezongen Gregoriaanse Vespers

Gezongen Gregoriaanse Vespers: elke 1e Zondag van de maand om 16.00 uur door het Schola Cantorum Kennemerland in de Genadekapel.

Meer weten? »
€225
06maart
Gastenhuis, Hoogeweg 65
Heiloo, Nederland
retraite-vergeef-onze-schulden-olvternood-anton-overmars

Retraite: “Vergeef ons onze Schulden”

In het hart van de veertigdagentijd, de derde week, is er op het heiligdom een retraite ter voorbereiding op Pasen. Van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 maart is de retraite met als titel “Vergeef ons onze schulden zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren” Dagelijks bidden wij dit in ons gebed als wij het Onze Vader bidden, maar wat betekent dit gebed voor ons eigen leven? Aan de hand van verschillende teksten uit de heilige Schrift en geschriften van kerkelijk schrijvers zoals de heilige Augustinus en de heilige zuster Faustina Kowalska gaan we ons in deze dagen richten op vergeving geven en ontvangen. Hoe maak ik mijn hart klaar om tot vergeving te komen en hoe bereid ik mij voor zodat ik de Heer kan vragen om vergeving. Tijdens deze retraite zijn er dagelijks inleidingen en is er gelegenheid tot persoonlijke gesprekken met de retraitepredikant. In de retraite is er dagelijks Aanbidding van het heilig Sacrament en is er de mogelijkheid tot het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening: de biecht. Deze retraite zal geheel in stilte zijn. De retraite zal gegeven worden door de priester Anton Overmars die aan het heiligdom verbonden is onder andere als biechtvader, daarnaast is hij als spirituaal van het Bonifatiusinstituut op de Tiltenberg en is parochiepastor van Bergen en Schoorl. Neem CONTACT op met het secretariaat om u op te geven.

Meer weten? »
+ Exporteer Evenementen