RETRAITES

KLOOSTERRETRAITES & BEZINNINGSDAGEN


Retraites & Bezinningsdagen


Een prachtige gelegenheid om vanuit verwondering geïnspireerd stil te staan en het leven te beleven. Door de unieke ligging van het Julianaklooster naast het aangrenzende terrein van het bedevaartsoord Onze Lieve Vrouw ter Nood kunnen onze gasten het authentieke katholieke leven meebeleven.


retraites-onze-lieve-vrouw-ter-nood-heilooRETRAITES BIJ HET HEILIGDOM

In het heiligdom worden regelmatig retraites gepland voor allen die even de tijd willen nemen om innerlijke ruimte te ervaren.  Volg de volgende link voor een actueel overzicht van Retraites en Bezinnings- en Gebedsdagen. U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met het secretariaat of het inschrijfformulier van de activiteit in te vullen.

Onze brochure retraites en bezinningsdagen kunt u hier downloaden: 2024 Retraite programma en tarieven

HET KLOOSTER

Ons Gastenhuis maakt deel uit van de bedevaartplaats. Het is gehuisvest in het voormalig Julianaklooster. Met veel zorg en liefde voor de authentieke details zijn in het klooster comfortabele kamers met douche en toilet gerealiseerd. Gasten hebben toegang tot het bedevaartterrein waar dagelijks Eucharistievieringen plaats vinden en op weekdagen voor de viering de Rozenkrans wordt gebeden. Gasten zijn van harte welkom om daarbij aan te sluiten.
slapen-in-het-klooster-heiloo
JONGEREN, ZOMERKAMP & ANDERE ACTIVITEITEN
JONGERENVERBLIJF & SLAAPZALEN

Onder tieners verstaan wij groepen van jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot 18 jaar die onder begeleiding van volwassenen een of meerdere dagen in het Gastenhuis willen zijn. Onder jongeren verstaan wij groepen van mannen en vrouwen van tenminste 18 jaar tot 35 jaar, al of niet met begeleiding. De slaapzalen bieden een prima comfort: stapelbedden met goede matrassen en moderne douche- en toiletruimten. De zolder is ingericht met banken, tafels en stoelen, zitzakken en spellen: geschikt om te chillen en actief te werken.

slaapzaal-gastenhuis-jongeren-heiligdom-onze-lieve-vrouw-ter-nood-heilooGROEPEN


U bent van harte welkom om met een groep of individueel één of meerdere dagen door te brengen in het Gastenhuis, retraite-/ conferentiecentrum Onze Lieve Vrouw ter Nood. Het voormalig Julianaklooster beschikt over de nodige ruimten voor kleine en grote groepen en we kunnen u desgewenst voorzien van een uitstekende maaltijd.

Wij heten u en uw groep altijd persoonlijk welkom. De rector is beschikbaar om een korte introductie te geven over het Heiligdom en de mensen die er wonen en werken. Onze doelstelling is immers om u niet zomaar een kale ruimte te presenteren, maar gastvrijheid met een hart en een gezicht te verlenen. U bent vrij om uw eigen dagprogramma samen te stellen.

U mag van ons verwachten dat wij u open en met respect tegemoet treden en wij verwachten hetzelfde van onze gasten. Wij zijn een katholieke en religieuze instelling. Wij stellen ons voor dat uw bijeenkomst of activiteit een persoonsvormend, bezinnend of geloofs-verdiepend oogmerk heeft. Om het anders te zeggen: wij denken dat wij het meeste voor u kunnen betekenen als uw programma zich richt op waarden en bezieling. Al is het ook mogelijk om meer functionele bijeenkomsten bij ons te organiseren. Expliciete geloofs- of levensbeschouwelijke programma’s die in tegenspraak zijn met onze katholieke identiteit vinden wij niet gepast.


HUISREGELS


Alle tarieven zijn inclusief handdoeken en bedlinnen. Voor groepen gelden andere tarieven; inchecken is vanaf 15:00 uur en uitchecken kan tot 11:00 uur. Wij ontvangen je graag op weekdagen tussen 9:00 – 21:00 uur. In verband met andere gasten en gebedstijden, binnenshuis, zoveel mogelijk de rust en stilte bewaren. Op de jongerenzolder speelt dit minder een rol. Het is niet toegestaan alcoholische dranken mee te nemen in het klooster. In verband met het ingestelde brandalarm mogen binnenshuis geen kaarsen worden gebrand en mag niet worden gerookt. Huisdieren zijn niet toegestaan.