Meimaand Mariamaand

maria-kind-jezus-olv-ter-nood-heiloo-720x388

In het kader van de Mariamaand in mei organiseert Onze Lieve Vrouw ter Nood, drie Marialezingen en een feestweekend al dan niet digitaal op 29 en 30 Mei aanstaande. In de lezingen wordt Maria vanuit verschillende invalshoeken belicht: Maria als moeder, devotie tot Maria en het leven van Maria in de kunst.

Maria als Moeder

Karmelietenzuster Elvira Maria vertelt vanuit het klooster Casa Carmeli in Vogelenzang over haar persoonlijke band met Maria en over haar voorbeeld als moeder. De lezing is te bekijken op het YouTubekananaal van Onze Lieve Vrouw ter Nood, klik hier.

Devotie tot Maria

De toewijding tot Maria kent vele vormen. Moeder-overste Esperanza van de Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará vertelt over de devotie tot Maria in haar leven en geeft andere voorbeelden van Mariavereringen. De lezing is online te bekijken vanaf 12.00 op Hemelvaartsdag (en OLV van Fatima), 13 mei. Klik hier om de lezing te bekijken.

Maria – haar leven in beeld

Kunsthistorica Désirée Krikhaar was als gastconservator betrokken bij de succesvolle tentoonstelling ‘Maria’ in Museum Catharijneconvent en schreef het boek ‘Geen Dag zonder Maria’. In haar lezing geeft Krikhaar een overzicht van de levensloop van Maria vanaf haar geboorte tot haar hemelvaart. De geschiedenis van Maria is nauwelijks beschreven in historische bronnen, maar des te meer in apocriefe boeken en legenden. En juist deze prachtige verhalen hebben vanaf het vroege christendom tot de dag van vandaag geïnspireerd tot een schat aan kunstuitingen: van muurschilderingen tot mozaïeken, van iconen tot schilderijen en beelden.

Lezing is fysiek, indien de Coronamaatregelen het toelaten anders streaming via YouTubekanaal van Onze Lieve Vrouw Ter Nood, klik hier

Vooraanmelding fysieke lezing via: info@olvternood.nl

Deze lezing is wegens omstandigheden verplaatst naar:
Datum: zondag 15 augustus om 14:00 uur, Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming.

Feestweekend

De Mariamaand word afgesloten met een Feestweekend op 29 en 30 Mei al dan niet digitaal (houd vooral onze website in de gaten voor de laatste stand van zaken).

Programma zaterdag 29 mei:

11:30 uur Rozenkransgebed in de Bedevaartkapel (max 85 bezoekers toegestaan).
12:00 uur Heilige Mis  in de Bedevaartkapel.
15:00 uur Aanbidding en Lof ook in onze Bedevaartkapel.

Programma zondag 30 mei, Hoogfeest van de Heilige Drie-eenheid:

09:00 uur Heilige Mis in de Genadekapel
10:30 uur Hoogfeest van de Heilige Drie-eenheid in de Bedevaartkapel
19:00 uur Heilige Mis in de Bedevaartkapel met aansluitend lichtjesprocessie (Indien coronaregels dit toestaan).

U kunt uiteraard ook de Kruisweg bidden in het park van het Heiligdom. Sinds een aantal weken kunt u bij elke statie een audiotekst beluisteren met uitleg en bezinning. De teksten zijn, heel eenvoudig, per statie, via een QR code te scannen op uw mobiele telefoon.

Theehuis en winkel het Oesdom
Ook ons Theehuis ‘het Oesdom’ is gedurende dit weekend geopend met terras waar u kun genieten van een kopje koffie of iets anders te drinken, met appeltaart uit het klooster.

In onze religieuze winkel kunt u terecht voor kaarsen, boeken, beelden, rozenkransen en andere bijzondere devotionalia.

Voor alle activiteiten van dit bijzondere weekend dient u zich aan te melden, voor de Aanbidding, Heilige Missen via www.meevieren.nl  en voor de lezingen via www.info@olvternood.nl

Overnachten in het Julianaklooster
Komt u van ver en wilt u het hele weekend meemaken dan raden wij u vooral aan om een kamer te reserveren in het Gastenhuis van ons Julianaklooster, dit kan al vanaf €65,00 per persoon per nacht op basis van volpension.

Voor alle andere informatie verwijzen wij u graag naar www.info@olvternood.nl