Expositie en lezingen ‘De Lijkwade van Turijn’

Lijkwade Turijn

De lijkwade van Turijn is een eeuwenoud linnen kleed met een vage beeltenis van een man. Geleerden reconstrueerden met die sporen een hele lijdensweg. Is dit de lijkwade van Jezus?

Volgens velen is dit de lijkwade waarin Jezus werd gewikkeld en begraven nadat hij aan het kruis gestorven was. Over de echtheid wordt al eeuwen getwist. Werd eerder beweerd dat het om een vervalsing zou gaan, forensisch onderzoek van een aantal jaren geleden wijst uit dat de lijkwade maar van één man zou kunnen zijn, Jezus Christus.

De expositie ‘De Lijkwade van Turijn’ bevat een levensgrote kopie van de lijkwade, een uitgebreid overzicht van archeologische vondsten, artefacten en toelichtingen op de diverse wetenschappelijke onderzoeken.

Van 20 t/m 27 februari 2022 is de expositie te zien op het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood (Bedevaartkapel). Voor meer informatie: www.olvternood.nl of op www.lijkwade.org

Er zijn ook een aantal lezingen over de tentoonstelling ingepland, te weten:
Op zondag 20 februari om 12.30, 14.30 en 16.00 uur
Op zondag 27 februari om 12.30, 14.30 en 16.00 uur

De lezingen vinden ook plaats in de Bedevaartkapel van het Heiligdom. Klik hier om u aan te melden voor een van de lezingen.