Vooraankondiging: Marialezingen in Mariamaand bij het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood

olv-ter-nood-maria-met-kind-bedevaartkapel

In het kader van de Mariamaand in mei organiseert het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, de bekende Maria bedevaartplaats in Heiloo, drie Marialezingen. Vanuit verschillende invalshoeken wordt Maria belicht: Maria als moeder, devotie tot Maria en het leven van Maria in de kunst.

Maria als Moeder

Karmelietenzuster Elvira Maria vertelt vanuit het klooster Casa Carmeli in Vogelenzang over haar persoonlijke band met Maria en over haar voorbeeld als moeder.

Lezing is online

Datum: zondag 9 mei, Moederdag

Tijd: vanaf 12.00 uur beschikbaar op het YouTubekanaal van Onze Lieve Vrouw Ter Nood: www.youtube.com/user/olvternood

 

Devotie tot Maria

De toewijding tot Maria kent vele vormen. Moeder-overste Esperanza van de Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará vertelt over de devotie tot Maria in haar leven en geeft andere voorbeelden van Mariavereringen.

Lezing is online

Datum: 13 mei, Onze Lieve Vrouw van Fatima Feest/Hemelvaart

Tijd: vanaf 12.00 uur beschikbaar op het YouTubekanaal van Onze Lieve Vrouw Ter Nood: www.youtube.com/user/olvternood

 

Maria – haar leven in beeld

Kunsthistorica Désirée Krikhaar was als gastconservator betrokken bij de succesvolle tentoonstelling ‘Maria’ in Museum Catharijneconvent en schreef het boek ‘Geen Dag zonder Maria’. In haar lezing geeft Krikhaar een overzicht van de levensloop van Maria vanaf haar geboorte tot haar hemelvaart. De geschiedenis van Maria is nauwelijks beschreven in historische bronnen, maar des te meer in apokriefe boeken en legenden. En juist deze prachtige verhalen hebben vanaf het vroege christendom tot de dag van vandaag geïnspireerd tot een schat aan kunstuitingen: van muurschilderingen tot mozaïeken, van ikonen tot schilderijen en beelden.

Lezing is fysiek, indien de Coronamaatregelen het toelaten anders streaming via YouTubekanaal van Onze Lieve Vrouw Ter Nood: www.youtube.com/user/olvternood

Vooraanmelding fysieke lezing via: info@onzelievevrouwternood.nl

Deze lezing is wegens omstandigheden verplaatst naar:
Datum: zondag 15 augustus, 14:00 uur, Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming