Verslag eerste bijeenkomst ‘Samen in Stilte’

olv-ter-nood-25-maart-maria-boodschap

Op woensdag 17 november vond de eerste van vijf maandelijkse bijeenkomsten “Samen in Stilte” plaats. Er hadden zich 16 mensen opgegeven, er waren 14 deelnemers aanwezig, een mooie opkomst. De bijeenkomst vond plaats in de Engelenzaal van het Gastenhuis van het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, en de stiltemeditatie was in de Kloosterkapel op de eerste verdieping.

Sommigen hadden al meer ervaring met bidden en meditatie, voor anderen was het allemaal nog redelijk nieuw. Er was uitleg over wat  voor hindernissen je tegen kunt komen als je wilt gaan bidden, en wat je kunt doen om toch tot een goede meditatie te komen. De stilte in de Kloosterkapel was diep en intens, iedereen zat rustig en bijna zonder beweging gedurende de volle 30 minuten van het gebed. Weer terug in de Engelenzaal bleek bij het delen van de ervaringen dat mensen de stilte op heel verschillende en eigen wijze hadden beleefd. Het was een mooie avond.

Op woensdagavond 15 december vindt om 19.30 uur de tweede bijeenkomst plaats. U kunt zich nog opgeven bij het secretariaat van het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood (Tel. 072-5051288 of info@olvternood.nl).