Weer naar school…

Weer naar school...

Ik heb ze nog niet gezien, maar ze zullen er vast wel weer hangen: van die posters waar op staat dat de kinderen weer naar school gaan, om rekening met hen te houden in het verkeer. Ja, het gaat allemaal weer beginnen. Uw kinderen, of misschien wel kleinkinderen, of misschien wel jijzelf, zal/ zullen ook weer naar school moeten deze week.

Ook op het heiligdom gaat het allemaal weer beginnen. Aanstaande vrijdagavond is de eerste ‘Meet & Greet the Lord’ voor jongeren en woensdagavond is er al weer de volwassenencatechese van pater Wijers. En zondag 10 mei de eerste Familiedag van het seizoen. Ja, ook hier gaat het allemaal weer starten.

U denkt bij kerk-zijn misschien niet zo zeer aan een school, maar eigenlijk is het helemaal niet zo gek om wel zo te denken. Ik hoop tenminste dat u/ jij allemaal een leerling van Jezus wilt zijn en bij leerling-zijn hoort ook school toch? Het is mooi als wij allen het verlangen hebben om te blijven groeien in het geloof en onze relatie met de Heer.

Natuurlijk, de Heilige Mis op de zondag staat hier centraal in, dat is onze “powerbank”, om het in een populaire term te zeggen, we kunnen niet zonder. Dan komen we samen als gemeenschap om God te danken voor al het goede en om te bidden en kracht te vragen voor de moeilijke dingen in het leven. En we ontmoeten elkaar erna even, misschien bij de deur, of bij het Oesdom en we horen hoe het met anderen gaat. Zo kunnen we echt gemeenschap zijn.

Maar leerling zijn gaat verder. Met alleen de zondagsmis, hoe belangrijk ook, redden wij het als christenen in deze tijd niet en eerlijk gezegd, ik hoop dat we allemaal ook meer willen. Het zou heel mooi zijn als we allemaal kijken: wat zou ik nu dit najaar extra kunnen doen om te groeien in het geloof? Er is veel aanbod op het heiligdom, eigenlijk voor elke leeftijdscategorie wel wat. En, dat wil ik u ook zeggen, als u nu zegt: “rector, dit of dat zou heel goed zijn om op het heiligdom te organiseren”, dan hoor ik het graag van u. Wie weet of hier mogelijkheden voor zijn.
Zo is bijvoorbeeld Elize Timmermans, een betrokken leek van ons heiligdom, begonnen met een cursus over spiritualiteit. Iets wat haar interesseert en waar ze thuis in is. Deze cursus is al volgeboekt. Maar er zijn veel dingen op onze website te vinden waar nog ruimte is, ook laagdrempelige dingen in het kader van de tentoonstelling Ode aan de natuur.
Zelf begin ik 21 september weer met een nieuwe Alphacursus, ook hier zijn nog plaatsen vrij. En twee dagen ervoor, op dinsdag 19 september is weer de eerste Loven en Prijzen Heiloo van dit seizoen, onze lofprijzingsavonden. Ook zijn er dit najaar weer diverse retraites, waaronder begin oktober één over Maria, en ook de maandelijkse bezinningsdagen.

Kortom: u hoeft niet stil te zitten dit najaar, grijp uw kans en doet er uw voordeel mee. En als u wel graag stil zit, wat soms ook heel goed kan zijn: kom dan naar de Eucharistische aanbidding, misschien heeft u dan zelfs wel “het beste deel” gekozen. Allemaal weer naar school 😊!

Onze Lieve Vrouw ter Nood, bid voor ons.

 

Rector Jeroen de Wit

Delen

Jeroen de Wit is sinds september 2016 de nieuwe rector van het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood. Hij is, zoals hij zelf zegt, een ’late roeping’.

De zoon van een bollenkweker uit Julianadorp studeerde bedrijfskundige economie in Rotterdam en werkte een jaartje als exporteur van bloembollen en een paar jaar in een commerciële functie bij KPN. Hij emigreerde voor een poosje naar Australië, mee met zijn broer die er een bloemenkwekerij begon.

In Australië kreeg hij op zijn 28e een ’diepe ervaring’ en keerde zich daarna tot het katholieke geloof, maar priester werd hij nog niet. De Rector had vervolgens nog een baan bij een internetbedrijfje dat actief was in de wereld van de bloementeelt. Ook deed hij jarenlang vrijwilligerswerk in vooral de verslaafdenzorg, in Nederland en in Italië. “Ik dacht dat trouwen de weg voor mij was. Tot er plots een andere deur open ging.”

Hij was toen eind dertig, dus je kunt best van een late roeping spreken. Hij ging naar het seminarie van het bisdom in Vogelenzang en werd in 2013 tot priester gewijd. Hij werkte de laatste jaren als diaken in de Alkmaarse Matthias-Laurentiusparochie en in de Petrus en Paulus/Benedictusparochie in Bergen, en na 2013 als pastor in beide parochies en in Schoorl.
Jeroen de Wit woont nu in het Julianaklooster in Heiloo.

Bron

Nieuwste overwegingen