We mogen weer…

Familiedag OLV ter Nood - mei 2019 fotos copyright Wim Koopman (5)

Het is een vast grapje van de seminaristen om te zeggen: “we mogen weer”, waarbij ze een docent nadoen die dit zegt aan het eind van de koffiepauze, maar waarbij het “mogen” toch wel als “moeten” is bedoeld, de les gaat weer beginnen.

Ja, we mogen weer, de zomer raakt aan zijn eind, veel kinderen zijn al weer naar school en het jaar gaat weer beginnen. Al begint een kalenderjaar in januari, voor veel mensen is een jaar toch van zomer (vakantie) tot zomer.
Ook op het heiligdom gaat alles weer beginnen. De zusters waren afgelopen weken met vakantie, maar in september gaan de meeste activiteiten van het heiligdom weer van start: de Familiedagen, Meet @ Greet the Lord voor jongeren, de St. Jorisgroep voor jongens, de meidengroep Chiara Luce en de Kinderclub. Ook pater Wijers gaat weer van start met de volwassenencatechese en pastor Overmars heeft nieuwe bezinningsdagen en retraites ingepland.
Dit zijn meest wat verdiepende activiteiten, vaak voor reeds gelovige mensen, maar u weet dat onze nieuwe programmamanager ook actief is om een laagdrempelig programma aan te bieden voor mensen die misschien nog niet zo gelovig zijn of ons heiligdom nog helemaal niet kennen. Zo is er op de Open Monumentendag van 11 september een Orgelfietsroute langs 4 bijzondere plekken in Heiloo en op 30 oktober zal er een workshop Bible journaling zijn. Voor details van beide activiteiten zie onze website www.olvternood.nl

Zelf richt ik mij graag op alles hiertussen: mensen die hier misschien al wel komen maar graag een eerste stapje, of verder stapje in het geloof willen zetten, of het gewoon eens willen verkennen. Hiertoe dit najaar weer 2 Alpha cursussen, één online vanaf maandag 11 oktober en de ander fysiek vanaf woensdag 13 oktober (z.o.z. voor meer informatie). Ook willen we graag met avonden van lofprijzing gaan beginnen, ik hoop u hier binnenkort meer over te kunnen vertellen.

Er staan weer veel activiteiten op stapel zoals u ziet. We mogen weer. Ik las afgelopen week een mooi stukje in het Nederlands Dagblad over een protestantse gemeente in Groningen. Zij gingen geen startweekend houden, zoals veel protestantse gemeenten doen, met veel activiteiten, maar een weekend van gebed, 50 uur gebed, in blokken van 2 uur. Want, zo schreef de voorganger: het gebed is de motor van de kerk. Ik denk dat hij hier helemaal gelijk in heeft.

Ik zou u graag willen vragen: wilt u ook bidden voor het nieuwe seizoen? Dat er veel mensen het heiligdom mogen leren kennen en hierdoor tot geloof en/of verdieping van het geloof mogen komen. En om veel zegen voor alle mensen die hier bij betrokken zijn: alle medewerkers, vrijwilligers, vaste kerkgangers en vrienden van Kapel. Dank u wel! We mogen weer! Wat bij mij zeker geen moeten is.

Onze Lieve Vrouw ter Nood

Rector Jeroen de Wit

ps: Het secretariaat is druk doende alles van het nieuwe seizoen in de agenda op onze site te zetten, dus als u de informatie nog niet direct vindt, probeert u graag nog eens, een paar dagen later. Dank u!

Delen

Jeroen de Wit is sinds september 2016 de nieuwe rector van het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood. Hij is, zoals hij zelf zegt, een ’late roeping’.

De zoon van een bollenkweker uit Julianadorp studeerde bedrijfskundige economie in Rotterdam en werkte een jaartje als exporteur van bloembollen en een paar jaar in een commerciële functie bij KPN. Hij emigreerde voor een poosje naar Australië, mee met zijn broer die er een bloemenkwekerij begon.

In Australië kreeg hij op zijn 28e een ’diepe ervaring’ en keerde zich daarna tot het katholieke geloof, maar priester werd hij nog niet. De Rector had vervolgens nog een baan bij een internetbedrijfje dat actief was in de wereld van de bloementeelt. Ook deed hij jarenlang vrijwilligerswerk in vooral de verslaafdenzorg, in Nederland en in Italië. “Ik dacht dat trouwen de weg voor mij was. Tot er plots een andere deur open ging.”

Hij was toen eind dertig, dus je kunt best van een late roeping spreken. Hij ging naar het seminarie van het bisdom in Vogelenzang en werd in 2013 tot priester gewijd. Hij werkte de laatste jaren als diaken in de Alkmaarse Matthias-Laurentiusparochie en in de Petrus en Paulus/Benedictusparochie in Bergen, en na 2013 als pastor in beide parochies en in Schoorl.
Jeroen de Wit woont nu in het Julianaklooster in Heiloo.

Bron

Nieuwste overwegingen

Hoop
Hoop

september 27, 2023