Terug in de missie…

terug-in-de-missie-olvternood

Goedendag lieve mensen,

Na zo een lange tijd heb ik de eer om aan u te schrijven. Misschien heeft u de andere weekbrief gelezen waarin ik vertelde over de avontuurlijke uitstapjes om naar de H. Mis te gaan…nou, dat is zo gebleven tot aan de dag dat ik de genade kreeg om weer terug te komen naar Nederland, want zo is het! Door Gods genade ben ik weer terug in de missie!

Na de zovelen weken dat ik voor de politie moest vluchten en schuilen, heb ik de genade gekregen dat de H. Mis thuis bij mijn ouders gevierd werd. Een priester die daar woont, had vanwege de nieuwe regels in de provincie, toestemming om de parochianen te bezoeken, en om de lokale kapellen te openen. De H. Mis was nog steeds verboden voor bezoekers.

De priester ging in die tijd naar het huis van mijn ouders, vierde voor ons de H. Mis en consacreerde 1 Hostie om naar de kapel te brengen en aanbidding te doen met de gelovigen, dat was een speciale genade, waar wij ook kunnen zien hoe God ons weet te troosten in de moeilijkste momenten. Vele parochianen gingen naar de aanbidding, de uitstelling was maar 2 uurtjes, de mensen konden ook biechten en vragen stellen aan de priester. Het was mooi de devotie van de mensen te zien, die zolang hebben gewacht om Jezus te kunnen bezoeken. De dichtstbijzijnde kapel voor mijn ouders en mij was op 10 minuten loopafstand en omdat het een open plek was, zonder muren noch een dak, konden veel mensen bij elkaar komen. Ook de kinderen op het dichtstbijzijnde plein kwamen een bezoekje brengen aan het Allerheiligste.

Zoals ik zei door Gods genade, heb ik een ticket kunnen ontvangen om terug te komen naar de missie. Mijn ouders waren er natuurlijk niet zo blij mee, maar ze zagen in dat het Gods wil was. In vrede heb ik ze achter gelaten en meer dat 2000km gereden om bij de hoofdstad van Argentinië aan te komen. Daar ben ik gaan logeren bij onze zusters in de stad “La Plata”. Op de dag van Onze Lieve Vrouw Ter Nood kon ik het blije nieuws geven dat ik een ticket had gekregen om naar Nederland terug te komen. Twee daagjes ben ik bij de zusters gebleven en op 1 juni,
de maand van Het Heilig Hart, en de dag van Maria Moeder van de Kerk, kon ik uit Argentinië vertrekken richting Nederland.

Ik dank God voor zijn bescherming tijdens deze periode, en ik dank u voor uw gebeden.
God wil alle mensen ter wereld verenigen in gebed, en zo elkaar versterken om trouw te blijven aan Zijn genade en te groeien in liefde en devotie tot Hem, tot zijn Heilig Hart en tot Maria aan wie dit Heiligdom speciaal is toevertrouwd. In haar handen vertrouwen we ons toe, opdat zij ons veilig kan begeleiden naar Zijn Goddelijk Hart.

Gods zegen,
M. Esperanza

Delen

Zuster Esperanza is lid van de Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará en moeder overste van de orde die in het Heiligdom wonen.