Reis met God

woord-van-de-rector-wekelijkse-meditatie-olv-ter-nood-heiloo

Als je in deze tijd van het jaar iemand spreekt dan valt al snel het woord “vakantie”, je bent op of gaat met of je gaat niet of je bent al geweest. Ook op het heiligdom merk je aan veel dat het vakantietijd is. Een grote groep van tieners was hier op vakantiekamp met de leiding erbij waren het 80. Tijdens het vakantiekamp waren er dagelijks verschillende gebedsmomenten en kregen alle deelnemers catechese. Geweldig om te zien hoe enthousiast alle deelnemers zijn. Maar niet alleen de deelnemers ook allen die betrokken zijn bij de organisatie, zoals Monica onze keuken koningin die met haar team elke dag weer voor geweldige maaltijden zorgde. Op woensdag was kardinaal Eijk er om catechese te geven en de laatste heilige Mis van dit vakantiekamp te celebreren. Ik hoop dat alle jongeren gesterkt en versterkt zijn in hun geloof en dat hun relatie met God gegroeid is.

Dagelijks zie ik op het heiligdom vakantiegangers komen die dikwijls met verbazing rondkijken en onder de indruk zijn van het bijzondere heiligdom OLV ter Nood. Je ziet dat als mensen een kapel binnenlopen men onder de indruk is van de stilte en de sfeer en geur van gebed en Gods aanwezigheid in en door moeder Maria. Regelmatig gebeurd het dat mensen als zij een priester zien een gesprekje willen hebben en vertellen mensen dikwijls over hun persoonlijk leven in relatie tot God. Velen steken een kaars op in de genadekapel en nemen noveenkaarsen mee naar huis om daar te branden. Wellicht goed voor u om te weten dat alle noveenkaarsen, devotielichtjes en kaarsen in de kapellen gezegend zijn.

Als men op vakantie gaat zijn velen op zoek naar een plek die anders is dan die van het dagelijks leven. Je hoeft niet altijd ver weg te gaan om even iets geheel anders te hebben dan dat van het dagelijks leven. Op het heiligdom is in het Julianaklooster een maandelijkse dag van bezinning en gebed. Deze dagen kennen inmiddels een groep van regelmatige deelnemers. Voor velen van hen is deze dag die geheel aan ontmoeting gewijd is. Ontmoeting met God in het gebed en de stilte en ontmoeting met elkaar in gesprekken en inleiding. Op 25 juli is er weer een bezinningsdag met als onderwerp “Rust even wat uit op een stille plaats”. Van harte welkom, wel graag van te voren aanmelden.

Naast mijn opdracht als priester van het heiligdom ben ik o.a. parochiepriester in Bergen en Schoorl. Vanaf 1 september aanstaande zal ik verplaatst worden en versterking gaan geven in de regio Heemskerk. Deze regio bestaat o.a. uit Uitgeest en Beverwijk. Door deze verandering krijg ik wat meer tijd voor het heiligdom.

Van harte wens ik u een gezegende zomertijd toe.

Pastor Anton Overmars

Delen

Anton Overmars is tot priester gewijd in 2001. Hij is werkzaam in het Heiligdom O.L.V. Ter Nood en in de parochies van Bergen en Schoorl.

Recent Sermons