OLV ter Nood connect groep

Connect-groep-olvternood

Beste, lieve mensen,

Ik kan me best voorstellen dat u een bepaalde corona-moeheid heeft. Het duurt nu al zo lang en we hoopten zo na de lockdown met Kerst- en Oud en Nieuw weer wat het gewone leven op te kunnen pakken. Maar na afgelopen week is deze hoop weer de kop ingedrukt; er komen nog eens drie weken bij, en nu hoor je al geluiden dat het daarna ook nog onzeker is.

In bepaalde zin wordt het best ondragelijk. We krijgen zoveel informatie op ons af die negatief is, dat kan ons terneerdrukken. Ik denk dat we onszelf hiervoor moeten beschermen, door de hoeveelheid nieuws en berichtjes die we dagelijks toelaten te beperken. Hier bijvoorbeeld bepaalde tijdstippen voor te kiezen en proberen er verder niet mee bezig te zijn. De andere tijd besteden aan dingen die ons goed doen, wat ons een goed gevoel geeft.

Ook voor gezinnen zijn het heel ingewikkelde dagen, volgens mij. De kinderen zitten steeds maar thuis, terwijl ze naar school zouden willen gaan en hun vriendjes en vriendinnen ontmoeten. In plaats hiervan moeten ze aan de tafel thuis huiswerk maken, online verbonden zijn met hun juf en meester krijgen ze les van vader en/ of moeder. Dat is wel even leuk, maar op een gegeven moment valt dat niet mee.

Ook is er de situatie met het vaccin. Op TV en andere media wordt er soms heel positief over gesproken, maar soms hoor je ook andere geluiden. Welke laat je toe en welke niet? Wat is waar en wat niet? Best ingewikkeld allemaal. Een goede kennis van mij schreef mij vanmiddag dit berichtje: “Wat mij opvalt over die Covid 19 vaccins is dat er veel over gesproken wordt dat je het persé moet nemen, of wat dat vaccin van negatieve invloed kan zijn. Wat ik niet hoor zeggen is: laten we voor de pandemie en vaccinatie bidden. De Heer weet wat we nodig hebben. Er wordt zoveel informatie gegeven dat ik het gewoon uitzet en niet meer wil luisteren. Ik pak de rozenkrans en ga bidden, daar wordt ik rustig door.”

Vanuit het Heiligdom willen we de mensen graag iets bieden in deze zware tijd. We noemen het de Onze Lieve Vrouw ter Nood connect groep. Het werkt zo: u stuurt mij een WhatsApp berichtje dat u in de OLV ter Nood connect groep wilt. Ik voeg u toe aan de groep en daarmee komt u in een groep waarmee u dagelijks contact kunt onderhouden en in ieder geval één keer per week ontmoeten we elkaar in een online zoom-meeting.

Het doel van de groep is om elkaar te ondersteunen, met en voor elkaar te bidden, en ook om te groeien in geloof. Wanneer de groep te groot wordt zullen we deze gaan splitsen zodat je elkaar echt kan kennen en iets voor elkaar kan betekenen. Ook, als het mogelijk is, in fysieke zin. Als u het wat lijkt, geeft u op voor deze groep. U hoeft niet gelovig of katholiek te zijn, als u maar respect heeft voor het katholieke karakter van de groep.

Mijn WhatsApp nummer is: 06 40125490. Graag en bij vermelden: OLV ter Nood connect groep en uw naam.

Onze Lieve Vrouw ter Nood, bid voor ons.


Rector Jeroen

Delen

Jeroen de Wit is sinds september 2016 de nieuwe rector van het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood. Hij is, zoals hij zelf zegt, een ’late roeping’.

De zoon van een bollenkweker uit Julianadorp studeerde bedrijfskundige economie in Rotterdam en werkte een jaartje als exporteur van bloembollen en een paar jaar in een commerciële functie bij KPN. Hij emigreerde voor een poosje naar Australië, mee met zijn broer die er een bloemenkwekerij begon.

In Australië kreeg hij op zijn 28e een ’diepe ervaring’ en keerde zich daarna tot het katholieke geloof, maar priester werd hij nog niet. De Rector had vervolgens nog een baan bij een internetbedrijfje dat actief was in de wereld van de bloementeelt. Ook deed hij jarenlang vrijwilligerswerk in vooral de verslaafdenzorg, in Nederland en in Italië. “Ik dacht dat trouwen de weg voor mij was. Tot er plots een andere deur open ging.”

Hij was toen eind dertig, dus je kunt best van een late roeping spreken. Hij ging naar het seminarie van het bisdom in Vogelenzang en werd in 2013 tot priester gewijd. Hij werkte de laatste jaren als diaken in de Alkmaarse Matthias-Laurentiusparochie en in de Petrus en Paulus/Benedictusparochie in Bergen, en na 2013 als pastor in beide parochies en in Schoorl.
Jeroen de Wit woont nu in het Julianaklooster in Heiloo.

Bron

Nieuwste overwegingen