Maria, onze lieve vrouw van Lourdes en Heiloo

Maria, onze lieve vrouw van Lourdes en Heiloo

Op vrijdag 11 februari vierden wij het feest van Maria Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Als grootste Maria bedevaartplaats in Nederland hebben wij dit feest in de H. Mis van die dag gevierd. Met deze feestdag begint voor mij ieder jaar weer het Mariabedevaartseizoen. Het was een zonovergoten vrijdag en aan de opkomende en bloeiende bloembollen zie je dat er weer een nieuwe tijd aanbreekt. Als we de berichten kunnen en mogen geloven dan gaat de samenleving spoedig weer tot leven komen en zijn er weer meer mogelijkheden om elkaar te ontmoeten in kerkdienst, restaurant, theater of waar dan ook. Nu maar hopen dat mensen verstandig omgaan met de ruimte die we nu weer terug hebben. Ook bij ons gaan alle activiteiten weer van start en is ook het Oesdom weer volledig geopend en toegankelijk, voor uw kaarsen, boeken en vele andere religieuze artikelen maar natuurlijk ook voor een lekker kopje koffie of iets anders lekkers.

Met het feest van Maria van Lourdes is er ook weer een start van de bedevaartreizen, gelukkig dat het huis voor de pelgrim dit jaar weer kan beginnen met het organiseren van reizen naar o.a. Lourdes. Van 3 tot en met 8 mei is er een bedevaart samen met onze bisschop, mgr. Hendriks en vele parochiegroepen uit ons bisdom, wellicht voor u een mooie gelegenheid om op bezoek te gaan bij Maria, de wereldkerk te ontmoeten en de band met mensen uit uw eigen bisdom te versterken en dat alles samen met uw bisschop.

Ook in ons eigen mooie Mariaheiligdom hier in Heiloo gaan weer allerhande activiteiten van start zoals de Alphacursus maar ook de maandelijkse bezinningsdagen. Op donderdag 24 februari staat de dag in het teken van het sacrament van de biecht. Voor veel mensen is het moeilijk om dit sacrament te ontvangen. Last van terughoudendheid of niet goed weten hoe en wat te biechten. Deze bezinningsdag staan wij stil bij hoe u zich moet voorbereiden op de biecht, hoe u moet biechten, wat voor u van belang is om te biechten, en dat u door de absolutie vergeving van God ontvangt. Door het sacrament vinden we genezing van onze wonden welke ontstaan zijn door onze zonden. Voor deze bezinningsdag kunt u zich opgeven via de receptie van het heiligdom. U bent van harte welkom.

Gelukkig gaan ook de retraites weer van start. Van maandag 28 februari tot en met donderdag 3 maart is de Aswoensdag retraite. Aan de hand van teksten van Anselm Grün en st. Augustinus bereiden wij ons voor op de Veertigdagentijd. In deze retraite is veel tijd en ruimte voor gebed. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus u kunt zich nog aanmelden. Op de website kunt u nog veel meer bezinningsdagen en retraites vinden.

Ook als u niet naar Lourdes of welk ander buitenlands Mariabedevaartsoord kunt reizen weet dan dat u hier in Heiloo dezelfde Maria vindt als waar dan ook en zelfs onder de titel die alle titels insluit, Maria Onze Lieve Vrouw ter Nood die ook voor ons blijft bidden.

Anton Overmars pr.

Delen

Anton Overmars is tot priester gewijd in 2001. Hij is werkzaam in het Heiligdom O.L.V. Ter Nood en in de parochies van Bergen en Schoorl.

Recent Sermons