Iedereen heeft zijn eigen dromen

Iedereen heeft zijn eigen dromen

Soms kan je middenin in de nacht wakker worden terwijl je in een diepe droom verzonken bent. Het kan dan zijn dat het op het moment van wakker worden werkelijkheid lijkt. Na een tijdje realiseer je pas dat je aan het dromen was en dat het gedroomde geen werkelijkheid is.

Maar als mens kan je ook je eigen dagdromen hebben, waar je zo heerlijk over kunt fantaseren, en die ook nog plezier geven.

Dikwijls gaan die dromen over materiële zaken. Wensen en verlangens die ergens diep in jezelf leven, over iets te bezitten, als je dat zou hebben, dan……….

Dromen we ook weleens over niet materiële zaken?

De man die in het evangelie van zondag naar Jezus toekomt droomt van het eeuwig leven en over hoe dat te verwerven. Hij lijkt bereidt te zijn daar iets voor over te hebben. Om er achter te komen gaat hij naar Jezus toe, de Goede Meester. In één keer spat zijn droom uiteen en blijft er niks meer van over. Volkomen ontdaan verdwijnt hij, alles loslaten en volkomen op God vertrouwen en Jezus volgen dat was voor hem (nog) niet mogelijk.

Voor veel mensen is het moeilijk om met onzekerheden te moeten leven. We zijn gewend om alles onder controle te hebben. Dikwijls preekt men er schande van als de verwachtingen niet uitkomen. De kritiek van de week was niet mals toen facebook, WhatsApp e.d. zes uur lang uit de lucht waren. Mensen waren zeer ontdaan dat ze verstoken waren van hun favoriete bezigheid. Sommigen wisten met hun tijd geen raad. Deze mensen hadden blijkbaar geen rozenkrans bij zich. Als je ervoor zorgt dat je te allen tijde een rozenkrans binnen handbereik hebt is er altijd een goede tochtgenoot die je gezelschap geeft als de kralen biddend langs je vingers glijden.

De maand oktober is de Rozenkransmaand. Op donderdag 7 oktober was het de dag van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans en hebben wij in de Bedevaartkapel de gehele dag de rozenkrans gebeden. Velen hebben zich aangesloten bij dit voortdurende gebed. Eén van de grote krachten en machten van het rozenkransgebed is het samen bidden. Dagelijks bidden wij in de bedevaartkapel om 11.30 uur de rozenkrans, ook ter voorbereiding op de Heilige Mis.

Dat samen bidden van de rozenkrans kunt u ook meerdere keren per dag doen met Radio Maria, om 1.00 uur, om 8.30 uur, om 12.15 uur, om 17.00 uur en om 22.15 uur en zowel om 3.00 als om 15.00 wordt de Rozenkrans van de Goddelijke Barmhartigheid gebeden. Bedenk dat op welk tijdstip u ook de Rozenkrans bidt dat er altijd anderen zijn die ook bidden, en zo bidt je toch samen.

We hebben nog een groot gedeelte van de oktobermaand, Rozenkransmaand, te gaan. Als u misschien nog niet zo vertrouwd bent met het bidden van de Rozenkrans dan kunt u dit eigen maken door om 11.30 uur in de bedevaartkapel mee te bidden of via de uitzendingen van Radio Maria.

In alle onzekerheden in en van ons leven is de Rozenkrans een stevig houvast, draag deze bij je en bid deze terwijl de kralen langs je vingers glijden.

Onze Lieve Vrouw ter Nood,

blijf voor ons bidden.

 

Pr. Anton Overmars

Delen

Anton Overmars is tot priester gewijd in 2001. Hij is werkzaam in het Heiligdom O.L.V. Ter Nood en in de parochies van Bergen en Schoorl.

Recent Sermons