Engelen

archangels-gabriel-michael-rafael

Afgelopen week heeft M. Esperanza in de weekbrief geschreven over de oktobermaand als Mariamaand, specifiek ook als maand van de H. Rozenkrans. Maar we mogen de maand oktober ook als de maand van de Engelen beschouwen.

Het begint eigenlijk al op 29 september met de gedachtenis van de H. Aartsengelen Michaël, Gabriël en Rafaël, zij gaan ons al vooruit. Dit jaar viel deze gedachtenis echter op een zondag, vorige week zondag, waardoor deze wat in het niet viel, onzichtbaar, zoals de Engelen eigenlijk ook zijn.Wel gevierd is de gedachtenis van de H. Engelbewaarders op 2 oktober, afgelopen dinsdag. We geloven dat ieder mens een Engel heeft die continu bij zich is. Wat een groot geschenk is dat, dat we hemelse helpers hebben! Een engel is een geestelijk wezen, geschapen net zoals ons met intelligentie en een vrije wil, maar dan niet lichamelijk zoals wij zijn.

De engelen aanbidden God voortdurend en in opdracht van God zijn ze dus ook onze helpers. Op dit moment is er net een nieuwe film/ dvd uit: “The Greatest Miracle”, een animatiefilm (Nederlands ondertiteld) waarin aan de hand van de Engelbewaarders aan mensen de grote waarde van de H. Eucharistie uitgelegd wordt. Want speciaal ook in de H. Eucharistie zijn de engelen bijzonder tegenwoordig, aangezien in de H. Mis de hemel en de aarde samenkomen. Een aanrader om deze film te bestellen (www.rk-alphacentrum.nl/the-greatest-miracle) en zo meer besef te krijgen van de hulp van onze Engelbewaarder, alsook van de H. Mis. Wat de film ook goed laat zien is dat er duiveltjes zijn, demonen, gevallen engelen. Ook dat moeten we niet vergeten, in de Apocalyps kunnen we lezen dat een derde van de engelen strijdt om de mensen op de aarde te verleiden (zie o.a. Ap. 12,1-18). Hier moeten we ons altijd van bewust zijn; er is een tegenstander, Satan, de Duivel, die met zijn engelen ons van God af probeert te brengen. Ze hebben zelf geweigerd God eer te brengen en hier proberen ze zoveel mogelijk zielen in mee te trekken. Maar hier hoeven wij niet bang voor te zijn, we hebben de H. aartsengel Michaël, onze engelbewaarder en de H. Maagd Maria aan onze zijde, alle hemelse hulp dus die wij wensen om trouw te blijven aan Jezus en zijn geboden. Dank u Heer voor deze grote hemelse hulp op ons levenspad!

Engel die mijn bewaarder is, die door de Goddelijke Voorzienigheid aan mij is toe vertrouwd, verlicht, geleid, bewaar en bestuur mij.

Onze Lieve Vrouw ter Nood, bid voor ons.

Rector Jeroen
 


 

Nieuw kinderkoor bij OLV ter Nood

Over Engelen gesproken: het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood start een nieuw kinderkoor. De leiding hiervan zal liggen in de handen van Rob en Sandra Fase. Rob en Sandra hebben al vele jaren ervaring met kinder- en jongerenkoren in Hoofddorp en omgeving. Dit nieuwe koor is speciaal voor kinderen van de basisschool, maar ook voor tieners zijn de deuren geopend. Het koor repeteert elke zaterdag van 10-11 uur en daarna is er tijd om elkaar te ontmoeten. Omdat er hard gewerkt zal worden, is er ook wat drinken na afloop. We zullen één keer per maand onze ingestudeerde liederen laten horen tijdens de heilige Mis van 10.30 uur op zondagochtend. Voor meer informatie en opgave voor kunt u contact opnemen met het secretariaat, telnr. 072-505 1288. Meld je snel aan, dan kunnen we beginnen!

Weekoverzicht Zo 6 Oktober 2019 t/m Zo 13 Oktober 2019

Zondag 6 Oktober

(Voor de misintenties zie olvternood.nl/misintenties-opgeven/) 08:30u Rozenkransgebed Genadekapel; 09:00u Eucharistieviering Genadekapel; 10:30u Eucharistieviering Bedevaartkapel, Magnificat koor; 16:00u Eucharistieviering Bedevaartkapel; Aansluitend (kleine) processie en ontmoeting in het Oesdom; 16:00u. Gregoriaanse Vespers m.m.v. Schola Cantorum Kennemerland Genadekapel.

Maandag 7 Oktober

Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans 11:30u Rozenkransgebed Genadekapel; 12:00u Eucharistieviering Genadekapel;

Dinsdag 8 t /m zaterdag 12 Oktober

11:30u Rozenkransgebed Genadekapel; 12:00u Eucharistieviering Genadekapel; Dagelijkse biechtgelegenheid 14:00u-15:30u. Biechtgelegenheid Bedevaartkapel;

Woensdag 9 Oktober

20-21u Gebedsuur (aanbidding) tot eerherstel voor zonden v/d Kerk en de Nieuwe Evangelisatie Genadekapel;

Vrijdag 11 Oktober

15-18u Eucharistische aanbidding Genadekapel; 15u. Kruisweg; 17:30u. Vespers Zondag 13 Oktober 08:30u Rozenkransgebed Genadekapel; 09:00u Eucharistieviering Genadekapel; 10:30u Eucharistieviering Bedevaartkapel met de Egmond koor; 16:00u Eucharistieviering Bedevaartkapel; Aansluitend (kleine) processie en ontmoeting in het Oesdom; Programma en informatie bij/over Onze Lieve Vrouw Ter Nood

Maandag 7 oktober

Willibrorddag; 17-20:30u (GH). Lezing door dhr. Leeman over 40 jaar “Eerste Zaterdag”, 18:15 H. Mis. Aansluitend buffet. Aanmelden: evenement@tiltenber.org (€15).

Woensdag 9 oktober

Tienerjongens Sint Joris; 18-20:30u. Pizza eten en daarna jongerencatechese door Rector de Wit. Info en aanmelding: rector@olvternood.nl en zusters@olvternood.nl of tel. 072-7370085

Vrijdag 11 oktober

Kinderclub H. Dominic Savio; 15:30u.-17u. Voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Van 15.30 tot circa 17.30 uur. Info/ aanmelding: zusters@olvternood.nl ; Meet and Greet the Lord; 19-22:30u. Voor jongeren van 16 tot 30 jaar. God aanbidden en stil worden om naar Hem te luisteren, Julianaklooster. Aanmelden Angela Mastenbroek, aglwmmastenbroek@gmail

Zaterdag 12 oktober

Sint Jan de Doperparochie Pelgrimage 11:30u Rozenkransgebed (GK), H. Mis 12u (GK)

Zondag 13 oktober

Egmondse Bedevaart; 10:30 H. Mis (BK); Familiedag; Vanaf 13:30 uur ontmoeting en catechese voor jonge gezinnen en andere familieleden in het Juliana klooster, om 16u H. Mis, dan processie en warme maaltijd. Info en aanmelding: zusters@olvternood.nl; Voor actuele informatie over bezinningsdagen en retraites verwijzen wij u naar onze website: www.olvternood.nl

Zondag 20 t/m woensdag 23 oktober

Geestelijke Oefeningen H. Ignatius van Loyola, voor jongeren en volwassenen. Meer info: Zuster Esperanza tel. 06-36039220 of m.madredelaesperanza@servidoras.org

Deel

Jeroen de Wit is sinds september 2016 de nieuwe rector van het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood. Hij is, zoals hij zelf zegt, een ’late roeping’.

De zoon van een bollenkweker uit Julianadorp studeerde bedrijfskundige economie in Rotterdam en werkte een jaartje als exporteur van bloembollen en een paar jaar in een commerciële functie bij KPN. Hij emigreerde voor een poosje naar Australië, mee met zijn broer die er een bloemenkwekerij begon.

In Australië kreeg hij op zijn 28e een ’diepe ervaring’ en keerde zich daarna tot het katholieke geloof, maar priester werd hij nog niet. De Rector had vervolgens nog een baan bij een internetbedrijfje dat actief was in de wereld van de bloementeelt. Ook deed hij jarenlang vrijwilligerswerk in vooral de verslaafdenzorg, in Nederland en in Italië. “Ik dacht dat trouwen de weg voor mij was. Tot er plots een andere deur open ging.”

Hij was toen eind dertig, dus je kunt best van een late roeping spreken. Hij ging naar het seminarie van het bisdom in Vogelenzang en werd in 2013 tot priester gewijd. Hij werkte de laatste jaren als diaken in de Alkmaarse Matthias-Laurentiusparochie en in de Petrus en Paulus/Benedictusparochie in Bergen, en na 2013 als pastor in beide parochies en in Schoorl.
Jeroen de Wit woont nu in het Julianaklooster in Heiloo.

Bron

Nieuwste overwegingen