De Heer komt nabij

advent-rorate-caeli-de-super-olv-ter-nood-heiloo

Voor al de geschenken van de bisschop van Myra, St. Nicolaas, waren uitgepakt verdween de goed heiligman al uit het straatbeeld en de winkels. De commercie stort zich al weer vroeg op Kerstmis. Veel folders met de meest aantrekkelijke aanbiedingen vallen op de deurmat in een poging om ons toch vooral te vertellen dat je toch echt géén Kerstmis kan vieren zonder de meest exquise gerechten op de dinertafel, en dat je toch ook aan de feestdis moet verschijnen met nieuwe kleding etc. Al op pakjesavond stroomde marktplaats.nl vol met geschenken die de ontvanger toch niet verwacht had, voor St. Nicolaas vertrok werden de geschenken al weer verkocht.

Zo vluchtig kan het zijn.

De boodschap die wij via al deze kanalen krijgen is dat we voor Kerstmis toch vooral veel geld moeten uitgeven aan geschenken en feestelijke overvloedige maaltijden.

De Advent is één van de zogenaamde sterke tijden, en door de geheel eigen sfeer van lezingen en muziek is de Advent voor mij een van de mooiste tijden van ons kerkelijk jaar. De prachtige profetieën van Jesaja, geven mij telkens weer hoop en bemoedigen mij op mijn weg met en naar Jezus Christus. Telkens als ik het Rorate Caeli gezongen hoor worden realiseer ik mij hoe geweldig goed God voor ons is, Hij wilde ons menselijk bestaan met ons delen. Zijn Zoon is naar ons mensen gezonden, geboren uit de maagd Maria, Hij is onze Redder en Heiland, de Wonderbare Raadsman de bevrijder uit onze zonden. Door de vergeving die de Heer ons geeft is voor ons de weg naar het eeuwig leven een begaanbare weg.

Op deze 2e zondag van de Advent is de introïtus;

 

Volk van Sion, de Heer komt nabij:

Hij zal de volkeren redden.

De Heer zal Zijn machtige stem doen horen

En gij zult vol vreugde zijn.

 

Wij krijgen de aankondiging dat de Heer nabij is en dat Hij komt om ons te redden, daarop mogen wij vertrouwen en ons voorbereiding op Kerstmis op bouwen.  Ter voorbereiding op kerstmis start maandag aanstaande hier op ons heiligdom de Advent retraite, vijf dagen waarbij we aan de hand van het Rorate Caeli toeleven naar Kerstmis.

Van harte wens ik u een mooie voorbereiding op Kerstmis. Op radio Maria verzorg ik in de week voor Kerstmis een radio retraite 4 uitzendingen van ongeveer een uur, kijk in de nieuwsbrief van Radio Maria of de weekbrieven van de komende weken van het heiligdom voor de precieze tijden van uitzending.

Hartelijke groet,

Pastor Anton Overmars pr.

Delen

Anton Overmars is tot priester gewijd in 2001. Hij is werkzaam in het Heiligdom O.L.V. Ter Nood en in de parochies van Bergen en Schoorl.