Bereid je voor, word wakker

jozef-maria-betlehem-advent-kerst

Beste allen, hoe is het met jullie?

Ja… de Advent is begonnen, een tijd van genade, van voorbereiding op de komst van Christus. Hoewel wij ons aan het voorbereiden zijn op het feest van Kerstmis, wat de komst van Christus herdenkt toen Hij voor de eerste keer hier op aarde was, proberen we ons ook voor te bereiden op de tweede komst van Christus, waarbij Hij zal komen om te oordelen over de levenden en de doden. Als we de dingen doen die God van ons vraagt hoeven we hier natuurlijk niet bang voor te zijn.
Met Kerstmis in het vooruitzicht, willen we u vanuit het heiligdom helpen met de voorbereiding op dit grote feest. Binnenkort zullen we in de ‘huisjes’ van de kuiswegstaties, andere afbeeldingen plaatsen die ons zullen helpen herinneren aan de komst van Christus…eigenlijk aan het verhaal van de redding van de mens.

Ik hoop dat u het niet erg vind dat we de kruiswegstaties, tijdelijk,  bedekken met andere afbeeldingen, we weten dat er zonder de geboorte van Jezus geen Kruisverheffing zou zijn en inmiddels weet u al dat de kribbe van de kerststal en het Kruis van hetzelfde hout zijn gesneden.

Het doel is dat we binnenkort zullen starten met een wandeling langs de staties met afbeeldingen die te maken hebben met de tocht van Jozef en Maria naar Bethlehem. Bij elke statie is een mooie overdenking gemaakt. U kunt vanaf statie 1 tot statie 14 de overdenkingen beluisteren via een QR code die u kunt scannen met uw mobiele telefoon. Elke afbeelding in de staties heeft een eigen code. Achterin de Bedevaartkapel komen boekjes te liggen met de overdenkingen, zodat het ook mogelijk is de mooie verhalen te volgen zonder telefoon. Voor kinderen zijn er speciale overdenkingen gemaakt met kleine opdrachtjes, die in een eigen boekje bijgehouden kunnen worden.

Het kerstproject start op 16 december, 9 dagen voor Kerst. In deze periode zal het heiligdom speciaal voor dit project geopend zijn van 8:30 uur tot 20:00 uur en in het donker speciaal zijn verlicht. Tot 6 januari is de wandeltocht te volgen.

Vanwege de coronamaatregelen zullen we weinig bij elkaar kunnen komen tijdens de kerstdagen. Normaal gesproken zijn we gewend om aan te schuiven aan het kerstdiner, of tijdens een andere ontmoeting met vrienden en familie bij elkaar te komen. Deze kerstperiode is dat heel moeilijk en daarom willen wij u deze mogelijkheid aanbieden, zodat u in de open lucht het kerstverhaal kunt beleven met familie en vrienden, van jong tot oud.

We wensen u alvast een gezegende adventstijd toe en een goede voorbereiding op de komst van Christus. Misschien is het goed, om niet alleen uw huis te versieren met allerlei mooie dingen, maar ook uw geest, uw ziel, met uw goede daden en het leven in genade.

Gods rijkste zegen,

Esperanza, SSVM

Delen

Zuster Esperanza is lid van de Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará en moeder overste van de orde die in het Heiligdom wonen.

Recent Sermons