Afscheid Zuster Maria Vrede ssvm

zuster-maria-vrede-blauwe-zuster

Een tijd van komen… een tijd van gaan…

Na vier en een half jaar in de mooie missie van Heiloo op het heiligdom van OLV Ter Nood te zijn geweest, word ik overgeplaatst naar onze missie in Brunssum, ons provincialaat. Ik zal volgende maand heen gaan. Hoewel ik hier zeker nog terug zal komen hoor voor bijvoorbeeld het tienerkamp Break Out! Er zal daar ook vast genoeg werk te doen zijn met kinderen en jongeren, in de parochie van onze paters in de buurt en ook zal ik wat gemakkelijker af en toe kunnen helpen bij onze missie van de paters in Duitsland.

Daar ben ik het afgelopen jaar ook al een paar keer voor een weekend heen geweest om te helpen.

Ik kijk terug op vier, bijna vijf hele mooie jaren hier in Heiloo. Eerst nog met moeder Iuxta en zuster Santa, later met moeder Esperanza en steeds zr Fidei. De nieuwe zuster hier die mij komt vervangen, zal zr Laetitia Dei zijn. Een Nederlandse zuster die net met haar opleiding klaar is in Italië. Twee jaar geleden mocht ik hier in dit bisdom in de kathedraal van Haarlem mijn eeuwige geloften doen wat heel bijzonder is geweest en velen van u bij aanwezig waren. Mooie jaren ook van veel apostolaat: dagen met communicantjes, familiedagen, vormelingenweekends, schoolgroepen, bedevaartsgroepen en nog veel meer! Mooie contacten en vriendschappen met de mensen hier op het Heiligdom. Bijzonder ook wil ik de rector, alle priesters en medewerkers bedanken voor de mooie samenwerking. Maar een missionaris is altijd bereid te gaan waar God haar vraagt!

En dan is de vraag vaak toch: maar we vinden het wel jammer dat u weggaat! Gaat u de plek hier niet missen? Natuurlijk wel! Missionaris zijn betekent niet dat we ons niet hechten aan de mensen ter plaatse! Op de eerste plaats zijn we ook maar gewoon mensen en op de tweede plaats: Jullie waren en zijn de broers en zussen die de Heer me deze jaren gegeven heeft en daar ben en blijf ik heel dankbaar voor!

En, u blijft in mijn gebeden. Uw intenties, heiligheid, al uw dierbaren. En zeg zelf: Is er een betere manier om jullie al het goede te vergelden? De Heer immers weet wel wat jullie het meeste nodig hebben. En om mijn gebed voor u nog beter verhoord te krijgen zal ik een zekere weg kiezen: het vragen aan onze lieve moeder Maria! Door Maria tot Jezus. En voor u allen de wens dat we elkaar in ieder geval in de Hemel weer mogen ontmoeten zoals ons missielied zegt voor de uit te zenden missionarissen. Maar wie dat wat te lang vind duren, is van harte welkom om op bezoek te komen in ons klooster in Brunssum!

Een heel hartelijke groet aan u allen!
Zr. Maria Vrede ssvm

Delen

Na vier en een half jaar in de mooie missie van Heiloo op het heiligdom van OLV Ter Nood te zijn geweest, wordt Zr. Maria Vrede SSVM overgeplaatst naar hun missie in Brunssum, ons provincialaat. Foto: Wim Koopman.

Recent Sermons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.