Lezing | Ervaringsverhaal: van verslaafde tot jeugdzorgwerker

olv ter nood van verslaafde tot jeugdzorgwerker

Belangstellenden zijn van harte welkom op zaterdag 10 februari om te luisteren naar het verhaal van een ervaringsdeskundige. Hij vertelt over zijn achtergrond en zijn herstel bij de Gemeenschap Cenacolo. De Gemeenschap Cenacolo verwelkomt hen die, op welke manier dan ook, zijn vastgelopen in hun leven. Sommigen hebben last van agressie, anderen van depressie. Maar de meesten zijn in de greep gekomen van verschillende verslavingen zoals drugs, alcohol, gamen, enz.

Programma
Voorafgaand aan de lezing kunt u om 11:00 uur de Eucharistieviering in de Genadekapel bijwonen. Aansluitend is er mogelijkheid voor Aanbidding.
De lezing zelf is om 13:00 uur in de Lourdeszaal onder het genot van een kopje thee of koffie. Je dient zelf voor een lunchpakket te zorgen. De middag eindigt om circa 15:30 uur.

Als u zich wilt aanmelden voor de lezing kan dat via info@olvternood.nl. Ook zonder aanmelding bent u welkom.

Verslaafd en dan…
Jaren leefde hij een leven vol drugs en duisternis en heeft hij dingen gedaan en meegemaakt die hem zwaar beschadigden. Na verloop van tijd belandde hij op straat en was hij letterlijk aan het overleven. Niets kon hem nog schelen. Het enige wat telde was hoe hij aan geld en drugs kwam. Uiteindelijk was hij het leven zat en nam hij een overdosis. Na 5 dagen ontwaakte hij uit een coma. Zijn vader had al die tijd gewaakt en zat naast zijn bed. Maar hij was niet dankbaar. Toen vonden zijn moeder en broer een brief op het internet van een Nederlandse jongen die in de Gemeenschap Cenacolo zat.
Na wat intake gesprekken en proefdagen is hij in de Gemeenschap Cenacolo gebleven en is zijn herstel begonnen. Dat is niet altijd makkelijk geweest. Maar nu is hij helemaal abstinent. Vanuit de Gemeenschap Cenacolo heeft hij handvatten, structuur, geloof in God, normen en waarden en een ruggengraat meegekregen. Maar het belangrijkste vindt hij dat hij heeft geleerd om zijn maskers af te werpen. Momenteel werkt hij in de jeugdzorg in Nederland.

Gemeenschap Cenacolo
In 1983 is Zuster Elvira Petrozzi, nu bekend als moeder Elvira, de Gemeenschap Cenacolo begonnen in een verlaten, vervallen huis in Italië. Er ontstaat een plek van ontvangst, van liefde en van dienstbaarheid aan het leven. Deze is door de jaren heen uitgegroeid tot een bron van hoop en verrijzenis voor veel mensen, verloren in de wereld van de duisternis, verdrietig, gemarginaliseerd, wanhopig en gedrogeerd.  Jongeren komen van overal en vragen om opgevangen te worden, om opnieuw op te staan in een nieuw leven. De gemeenschap bestaat nu 40 jaar en in die tijd zijn er 73 huizen gebouwd in 19 verschillende landen.