Juliana zusters: zorg uit handen

De permanente tentoonstelling is te bezoeken op aanvraag voor groepen van minimaal vijf personen (info@olvternood.nl). En daarbij van april tot en met augustus elke 1ste zaterdag van de maand van 14:00-16:30.


Een eerbetoon aan de Juliaantjes


De tentoonstelling ‘Julianazusters: Zorg uit handen’ is een eerbetoon aan de vrouwen achter de religieuze congregatie Liefdezusters van de H. Juliana van Falconieri, ofwel: de Julianazusters.


olvternood-tentoonstelling-julianenklooster-geloofsleven


IN HET KORT

De Julianazusters, ook wel ‘Juliaantjes’ genoemd, zetten zich vanaf 1914 in voor gezinszorg, wijkzorg en later ook voor kraamzorg. Zij stonden aan de wieg van wat nu maatschappelijk werk wordt genoemd. Het harde werken van de zusters was onlosmakelijk verbonden met hun geloofsleven. Vanuit een diep geloof zetten zij zich in voor de liefdewerken. De tentoonstelling is opgesteld in het voormalige moederhuis, het Julianaklooster in Heiloo. Aan de hand van tientallen foto’s en persoonlijke verhalen van de Julianazusters wordt hun werk en leven gepresenteerd.

Gebedsdienst in de kloosterkapel in Hilversum,1960
Foto: Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, collectie Julianazusters (Z076), BM-202121. (Van Leer’s Fotodrukind. N.V. te Amsterdam).WEES WELKOM

U bent van harte welkom om de permanente tentoonstelling te bezichtigen in het Gastenhuis Onze Lieve Vrouw ter Nood dat is gevestigd in het Julianaklooster te Heiloo.

Juliana zusters: zorg uit handen

De permanente tentoonstelling is te bezoeken op aanvraag voor groepen van minimaal vijf personen (info@olvternood.nl). En van april tot en met augustus elke 1ste zaterdag van de maand van 14:00-16:30.

Tijdens de openstellingsdagen kunt u ook de documentaire ‘De Juliaantjes’ (2015) van Verhalis bekijken. De toegang is gratis, donaties zijn welkom.

Foto van de tentoonstelling
Mary Brommer Fotografie, Alkmaar-Pettenjulianazusters-tentoonstelling-heiloo-olvternood-informatie-def


olvternood-tentoonstelling-julianenklooster-de-was-1024x678


ONTDEK DEZE BIJZONDERE PLEK

Het Julianaklooster is omgeven door een bezinningspark dat u dagelijks kunt bezoeken en waar rust en natuur op u neerdalen. Maak gerust een wandeling door dit bijzondere bedevaartpark en bezichtig de iconische Genadekapel en de Bedevaartkapel. Of bezoek Het Oesdom, een theehuis en winkel ineen.

De Juliaantjes staken de handen uit de mouwen
Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, beeldbank Julianazusters (Z076), 202108 (Articapress, Haarlem)JULIANA ZUSTERS: ZORG UIT HANDEN


De tentoonstelling ‘Julianazusters: Zorg uit handen’ is een productie van het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood. Het tentoonstellingsontwerp is verzorgd door Fonts & Files.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen met dank aan: Congregatie Zusters van de H. Juliana van Falconieri en het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven.

Voor meer informatie, persverzoeken of aanvragen omtrent een groepsbezoek kunt u contact opnemen via: communicatie@olvternood.nl.
Julianazusters – het gebed