CATERING
MAALTIJDEN BESTELLEN & OPHALEN BIJ GASTENHUIS OLV TER NOOD
MAALTIJDEN BESTELLEN & OPHALEN BIJ GASTENHUIS OLV TER NOOD
Bestel maaltijden online bij Onze Lieve Vrouw ter Nood Heiloo. De Italiaanse chefs van ons Gastenhuis, Monica en Andrea, verzorgen overheerlijke Italiaanse gerechten die je na betaling via iDeal bij ons in het Julianaklooster kunt ophalen. De gerechten en het menu vind je hieronder. Download het menu.
Bestellingen tot 12 uur kunnen dezelfde dag opgehaald worden van 15 tot 17.30 bij het secretariaat van het klooster: Hoogeweg 65, Heiloo. Geef tijdens het bestellen in het notitievakje aan hoe laat je je bestelling komt halen. Om alle richtlijnen van onze dienst te lezen klik hier.
Monica Farese woont en werkt met haar gezin al 14 jaren in Nederland maar komt van origine uit Rome in Italië. Koken en lekker eten is haar grootste passie. Van kinds af aan heeft zij van haar oma meegekregen hoe lekker Italiaans eten klaargemaakt, gekookt en geserveerd moet worden. Andrea is haar rechterhand in de keuken. Hij werkt sinds vorig jaar bij ons in het klooster. Andrea komt uit Girasole in Sardinië. Hij heeft de eetcultuur en smaken van het zonnige zuiden van Italië meegenomen en toegevoegd aan onze menu’s. En dat proef je… Buon Appetito.
VOORGERECHT
Antipasto Italiano voor 2 personen €12,00
Een plateau van drie verschillende Italiaanse kazen met carasau brood uit Sardinië, gedroogde cacciatorino worst, zwarte olijven tapenade & artisjokken tapenade met truffel
We maken dit plateau ook voor 4 , 6 of 8 personen. Heerlijk voor bij de borrel of een glaasje wijn.
LASAGNES & RISOTTO
Nonna’s lasagne €11,00
Huisgemaakte Italiaanse lasagne, naar traditioneel familie recept, met gehakt en tomatensaus, gegratineerde Parmezaanse- en mozzarellakaas.
Lasagne groene pesto €11,00
Heerlijke groene variant van de traditionele lasagne, met groen pesto, bechamelsaus, rookkaas en mozzarella.
Lasagne zucca e spek €11,00
Lasagne uit de oven met pompoencrème, mozzarella, Parmezaanse kaas, bechamelsaus en geroosterde spek.
Risotto ai funghi €9,50
Risotto met boschampignons. Roomzachte risotto met boschampignons, Parmezaanse kaas en peterselie.
HOOFDGERECHTEN
Polpette di tonno con patate al prezzemolo €14,50
Huisgemaakte balletjes van tonijn, aardappel, ei en paneermeel, met in roomboter gebakken krielaardappeltjes en peterselie.
Porchetta con funghi trifolati €14,50
Langzaam gegaarde varkensrollade met Italiaanse kruiden, gebakken champignons peterselie en knoflook.
Polpette al sugo con fagioli €14,50
Huisgemaakte rundergehakt balletjes met peterselie, knoflook, Parmezaanse kaas en een bonenstoofpot met tomatensaus en knoflook.
Polenta con spezzatino €14,50
Crèmige polenta met Parmeggiano Reggiano en een stoofpot van langzaam gegaard stoofvlees, ui, bleekselderij en knoflook in tomatensaus.
BIJGERECHTEN
Als extra te bestellen bij elk hoofdgerecht, risotto of lasagne
DESSERTS
Nonna’s Klassieke Tiramisú / Tiramisú Traditionale €5,50
Tiramisù uit eigen keuken gemaakt van verse mascarpone, espresso koffie, savoiardi koekjes (lange vingers) en cacaopoeder.
Tiramisú met Aardbeien €5,50
Ook gemaakt in onze eigen keuken net als de traditioneel tiramisù maar dan met aardbeien.
Amaretto Tiramisú €5,50
Huisgemaakte tiramisú met amaretto koekjes en luchtige crème met mascarpone, slagroom, monchou en Nutella.
Panna cotta met munt en chocolade €4.00
Huisgemaakte panna cotta met munt en chocolade decoratie.
Luchtige kastanjecrème met slagroom en kastanjes €4.00
Huisgemaakte kastanjecrème met slagroom en geglaceerd kastanje.
ONZE WIJNEN
Rosato (Rosé), Bianco (Wit), Rosso (Rood) per fles €9,95
Terug naar boven
Wie aan Italiaanse wijn denkt, denkt aan een Chianti, Valpolicella of misschien een Barolo. Maar wie kent de Passarella, de Pecorino of de Esperanto? Deze laatste drie zijn van het steeds populairder wordende wijnhuis Ciù Ciù. Azië, Canada en de VS hebben het wijnhuis al ontdekt en ook in Nederland groeit de populariteit van deze traditionele en biologische wijnmakerij.
Biologische wijnen van authentieke, inheemse druivensoorten en gemaakt met behulp van de modernste technieken, dat zijn de wijnen van het huis Ciù Ciù. Een traditioneel wijnhuis, dat vanuit het Italiaanse De Marken (Le Marche) langzaam de wereld verovert. En dat is niet zo gek, want kwaliteit staat voorop. Verkrijgbaar per fles: Rosato (Rosè), Bianco (Wit), Rosso (Rood).
Terug naar bovenMonica Farese woont en werkt met haar gezin al 14 jaren in Nederland maar komt van origine uit Rome in Italië. Koken en lekker eten is haar grootste passie. Van kinds af aan heeft zij van haar oma meegekregen hoe lekker Italiaans eten klaargemaakt, gekookt en geserveerd moet worden. Andrea is haar rechterhand in de keuken. Hij werkt sinds vorig jaar bij ons in het klooster. Andrea komt uit Girasole in Sardinië. Hij heeft de eetcultuur en smaken van het zonnige zuiden van Italië meegenomen en toegevoegd aan onze menu’s. En dat proef je… Buon Appetito.
Richtlijnen: