THEATER

TICKETVERKOOP

Op 22 oktober in Den Haag6 november in Volendam en 20 november in Heiloo 2022 voert de jongerengroep JPII een amateurtoneelstuk op in theaters. Tickets voor de verschillende voorstellingen zijn te koop op deze pagina (zie onder). De voorstelling is geschikt voor de leeftijd vanaf 12 jaar. Wij wensen u een mooie voorstelling!

HET TONEELSTUK

Het toneelstuk ‘De winkel van de juwelier’ werd geschreven door Karol Wojtyla onder de pseudoniem Andrzej Jawien en stamt uit eind jaren ’50. De thema’s van het stuk zijn vooral vrijheid en verantwoordelijkheid, vergankelijkheid en relaties, liefde en geluk. Elk van de drie bedrijven concentreert zich op een koppel dat de winkel van een juwelier bezoekt. In het eerste bedrijf ontmoeten we Teresa en Andrek, een jong koppel dat op het punt staat te trouwen. In het tweede bedrijf staat een huwelijk centraal, dat van Anna en Stefan, dat koud en liefdeloos is geworden. In het derde bedrijf wordt Kryszek, de zoon van Teresa en Andrek, verliefd op Monica, de dochter van Anna en Stefan. Monica gelooft echter niet in het huwelijk terwijl Kryszek graag met haar wil trouwen…. Hoe loopt het af? Als je het wil weten, kom dan maar kijken.

Wees er snel bij en reserveer alvast een plek voor deze unieke kans. Entree is € 12,50 en € 10,- voor studenten/CJP-pas.

 

Dit theaterstuk is mede mogelijk gemaakt door Mr. Paul de Gruyterstichting

Mr. Paul de Gruyterstichting olv Ter NoodKarol_Wojtyla