Workshop natuurfotografie – Foto’s maken met zeggingskracht | 15 april

Tot en met 25 september brengt het Heiligdom een ode aan de natuur met een speciale buitententoonstelling en een publieksprogramma (lees hier meer). Deze workshop maakt daar onderdeel van uit en laat je met nog meer verwondering kijken naar onze schepping. Bij deze workshop staat het ‘leren kijken’ dan ook centraal.

Het zwaartepunt ligt nadrukkelijk niet bij de theorie en techniek van het fotograferen, maar bij het maken van sterke beelden. Fotograaf Jan Smit, bekend van workshops voor diverse natuurorganisaties en fotoclubs, is ervan overtuigd dat als je met een frisse en open blik kijkt, je de omgeving anders gaat zien. Jan: “We gaan kijken hoe je scherptediepte, structuren, lijnen, vlakken, licht, etc. toe kunt passen om daarmee beelden met zeggingskracht te maken. Met een goede compositie maken we het beeld aantrekkelijk om naar te kijken.”

Wat is een goede compositie?
Na een korte uitleg vooraf worden al wandelend de hierboven genoemde onderwerpen binnen de fotografie behandeld. De workshop is inclusief reader als geheugensteuntje tijdens de workshop en achteraf.

Iedereen kan meedoen
Om aan deze workshop deel te nemen, heb je niet veel foto-ervaring nodig. Iedereen met een camera of smartphone kan meedoen. Ook als je niet precies weet hoe je telefoon of camera werkt, want tijdens de workshop wordt aandacht besteed aan een aantal basisfuncties. Wandelen en fotograferen doen we in het park rondom het klooster.

De workshops in april en oktober hebben respectievelijk het thema voorjaar en herfst. Per workshop is er ruimte voor maximaal 15 deelnemers, dus boek snel!

Cursusleiding
De workshop natuurfotografie wordt gegeven door Jan Smit (1959), een veelzijdig fotograaf. Creativiteit, kennis van de natuur en affiniteit met de techniek van het fotograferen maken hem tot een succesvol natuurfotograaf.

Uit liefde voor de natuur gaat Jan uiterst behoedzaam te werk, het welzijn van dieren en hun leefomgeving staat altijd voorop. Met veel plezier neemt hij deelnemers mee in zijn filosofie; neem de tijd en geniet van de omgeving… dan komt de inspiratie vanzelf! Kijk ook eens op www.smitinbeeld.nl.

Data
Zaterdag 15 april 2023 – Schrijf je in via de winkel

Zaterdag 14 oktober 2023 – Schrijf je in via de winkel

Let op: je bevestiging (factuur) vanuit de webshop is je deelnamebewijs!

Tijd
13.30 – 16.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur)

Prijs:
€ 37,50 (inclusief koffie/thee)

Locatie
Start in Het Oesdom, theehuis van Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Kapellaan 146, Heiloo

Het evenement is afgelopen.

Tags:

Datum

apr 15 2023
Verlopen!

Tijd

13:30 - 16:00

Locatie

Oesdom
Kapellaan 144

Organisator

OLV ter Nood
OLV ter Nood
Telefoon
+31 (0)72-5051288
e-mail
info@olvternood.nl
Website
OLV ter Nood
QR code