Vruchten en herfstbloemen – workshop boeketje of corsage | 30 september

In deze workshop met Tini Brugge leer je niet alleen over de symboliek van natuurmaterialen, geloof en tradities. Je gaat ook zelf op pad om die symboliek te ontdekken in het bezinningspark van het Onze Lieve Vrouw ter Nood. Vervolgens ga je aan de slag om een corsage of mini-boeket met betekenis te maken. Om een ander of jezelf cadeau te doen. Elke workshop sluit Tini af met suggesties voor liturgisch bloemschikken.

Deze workshop maakt deel uit van het publieksprogramma rond de speciale buitententoonstelling In het begin: ode aan de natuur op het Heiligdom.

Vruchten en herfstbloemen
Net als kruiden hebben ook vruchten en (herfst)bloemen vaak symbolische waarde. Ze worden gekoppeld aan vruchtbaarheid, de opbrengst na inspanning (oogst). Maar ook aan liefde, vreugde, vrede en natuurlijk de vrucht als beeld van geloof en leven op aarde.

Laudato Si en Franciscus van Assisi
Deze workshop heeft als thema “Laudato Si”, de titel van de groene encycliek, een brief, van Paus Franciscus over de zorg voor ons gemeenschappelijke huis, “ruimteschip aarde”. Deze brief roept op tot een samenleving waarin evenwicht bestaat tussen mens en omgeving, arm en rijk. De encycliek inspireert tot verbondenheid en inzet voor een duurzame aarde en haar bewoners, ook  voor toekomstige generaties. De heilige Franciscus van Assisi is hierin een groot voorbeeld.

Over Tini Brugge
Deze workshop wordt begeleid door Tini Brugge (1947). Zij is biologe en auteur van diverse boeken en artikelen waarin natuur, milieu en (christelijke) spiritualiteit en de zorg voor de aarde centraal staan. Ook zijn er verschillende kookboeken van haar hand met recepten geïnspireerd op tradities, Bijbelverhalen en legenden, die aansluiten bij speciale gelegenheden zoals doop, huwelijk, advent en veertigdagentijd. Zij is betrokken bij de landelijke Raad van Kerken/duurzaamheid.

Zie ook www.symbolischschikken.nl  en www.inspiratie-tuinen.nl.

Via onze online winkel kun je jouw deelname vastleggen. Er is per workshop slechts ruimte voor 15 deelnemers! Let op: neem zelf een knipschaar mee!

Datum
Zaterdag 30 september 2023

Tijd
13.30 – 16.00 uur (inloop vanaf 13.15 uur)

Prijs
€ 37,50 (inclusief koffie/thee en materiaal, zelf knipschaar meenemen) / naar de online winkel

Locatie
Partytent achter het Julianaklooster en aan het park van Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Kapellaan 146, Heiloo.

Bekijk ook de groen-workshops en lezing van Tini. Klik hier door voor het complete publieksprogramma rond de buitententoonstelling In het begin: ode aan de natuur.

Het evenement is afgelopen.

Datum

sep 30 2023
Verlopen!

Tijd

13:30 - 16:00

Locatie

Heiligdom
QR code