Retraite: Preek en Bezinning

Deze retraite is samengesteld uit een viertal dagen van bezinning en vormen een waardevolle voorbereiding op de Goede Week, de laatste week van de Veertigdagentijd, die duurt van de intocht in Jeruzalem op Palmzondag t/m Palmzondag.
Wat u leert in deze retraite is echter van toepassing op alle Heilige Missen die u zult bijwonen.

De retraite is gericht op mensen die preken en overwegingen met nog meer effectiviteit en diepgang willen leren beluisteren. Onderwerpen die worden behandeld zijn onder andere:

Wie spreekt er op de ambo?
Welke rol neemt degene die preekt aan: heeft hij misschien een profetische taak en neemt hij de rol aan van leraar, legt hij dingen uit of spreekt er misschien een herder?
Wat is de kern van het verhaal en hoe kan ik, als luisteraar de voorgestelde actie of suggestie nog beter verstaan en uitvoeren?

Tijdens het behandelen van deze onderwerpen is er veel ruimte om spontane vragen en indrukken van de deelnemers te beantwoorden.

Naast de genoemde onderwerpen die een dieper inzicht geven in de liturgische boodschap en zo zorgen voor meer diepgang in de Heilige Mis, zijn er diverse momenten van meditatie en stilte ingebouwd.

De retraite wordt geleid door priester Norbert Hürter, een in Italië woonachtige, Duitse priester die in de afgelopen jaren in de zomermaanden Duitstalige Heilige Missen heeft verzorgd. Priester Hürter spreekt meerdere talen vloeiend, waaronder Nederlands. De cursus is dan ook gewoon in de Nederlandse taal. Omdat hij, naast het opdragen van de Duitse Missen ook inviel voor onze eigen priesters is hij reeds bekend bij veel bezoekers van het Heiligdom.

U overnacht in een sfeervolle kamer op basis van Vol pension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen.

Meer informatie en aanmelden: mariska@olvternood.nl of via telefoonnummer 06-389 154 11

Het evenement is afgelopen.

Tags:

Datum

mrt 22 - 25 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 16:00

Kosten

€190,00

Locatie

Gastenhuis
Hoogeweg 65