Ignatius van Loyola

Retraite | Geestelijke oefeningen van Ignatius voor vrouwen

Deze retraite is in stilte.

Geestelijke oefeningen van Ignatius voor vrouwen, begeleid door een priester en zuster van de Religieuze familie van het Mensgeworden Woord (IVE)

Wat zijn de Geestelijke Oefeningen? We geven het woord aan heilige Ignatius van Loyola, die ze ontworpen heeft: “Net zoals wandelen, lopen en hardlopen lichamelijke oefeningen zijn, op dezelfde manier noemen we alle manieren om de ziel voor te bereiden, door het wegnemen van alle ongeordende neigingen, om Gods wil te ontdekken en te doen in ons eigen leven, voor de redding van onze ziel, Geestelijke Oefeningen.” Dat is een hele mondvol, maar komt hier op neer: we weten allemaal dat we ons lichaam in vorm moeten houden. Daarom proberen we gezond te eten, te sporten en (af en toe) op tijd naar bed te gaan. Maar als we er even bij stilstaan dat aan ons lichamelijk leven relatief snel een einde komt, terwijl onze ziel onsterfelijk is… Hoeveel aandacht besteden we eigenlijk aan de “gezondheid” van onze ziel? Dit is nou precies waarbij de Geestelijke Oefeningen bij helpen.

Het is een retraite in stilte met een ruim aanbod aan meditaties en persoonlijke begeleiding, waardoor we ons even helemaal op God kunnen richten en ons leven kunnen inrichten naar Zijn plan. De retraite bevat de dagelijkse H. Mis, biechtgelegenheid, Aanbidding en veel stille gebedstijd.

Zoals Paus Benedictus XVI zei: “De Geestelijke Oefeningen zijn een buitengewoon kostbare methode om Gods Aangezicht te zoeken en te vinden in onszelf, in onze omgeving en in alle dingen, om Zijn wil te leren kennen en in de praktijk te brengen.”

De Geestelijke Oefeningen zijn een soort “grote schoonmaak” in ons leven; een moment om ons hele leven even onder de loep te nemen en in te richten naar Gods plan. Het is daarom een goede gewoonte om de retraite jaarlijks te doen.

Datum:
Donderdag 27 t/m zondag 30 juni.

Tijd:
Aankomst en kamers betrekken donderdag 27 juni om 18.00 uur.
Afsluiting zondag 30 juni om 14.00 uur.

Plaats:
Julianaklooster, Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65, Heiloo

Kosten: 

€ 275,- inclusief eenpersoonskamer met eigen badkamer en toilet, maaltijden, koffie en thee

Het aantal deelnemers is beperkt, dus wacht niet te lang en meldt u aan via:
communicatie@olvternood.nl   (of tel. 072-5051288)

Wij ontvangen graag uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, mailadres en eventuele bijzonderheden per mail. U ontvangt van ons een bevestiging.

 

Het evenement is afgelopen.

Datum

jun 27 - 30 2024
Verlopen!

Tijd

17:00 - 16:00

Kosten

€275,00
QR code