Heilige Bernadette van Lourdes

Relieken van de Heilige Bernadette van Lourdes naar OLV ter Nood

Dit voorjaar, van 1 t/m 30 april, in de paastijd, komen de relieken van de heilige Bernadette van Soubirous naar Nederland. De heilige Bernadette was de zieneres van Lourdes. In 1858, toen zij 14 jaar oud was, is de Heilige Maagd Maria (Onze Lieve Vrouw van Lourdes) 18 keer aan haar verschenen.

Het Bisdom Haarlem-Amsterdam is het tweede bisdom dat de relieken mag ontvangen. Op donderdagavond 4 april komen de relieken aan in de Bovenkerk te Amstelveen en op vrijdagavond 5 april reizen de relieken door naar het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. De relieken zijn hier te bezichtigen tot dinsdagochtend 9 april, waarna zij in andere bisdommen worden tentoongesteld.

De boodschappen van Onze Lieve Vrouw van Lourdes aan de heilige Bernadette kunnen worden samengevat in de volgende woorden: “Ga naar de bron, ga drinken en ga u wassen”, “Boete, boete, boete”, “Bid tot God voor de zondaars.”

Naast de relieken van de heilige Bernadette zullen ook een stuk rots van de grot van Lourdes, Lourdeswater en kaarsen worden tentoongesteld. De genade van Lourdes komt naar Nederland!

Programma maandag 8 april, Hoogfeest van de aankondiging van de Heer (Maria boodschap):

  • 09.00 uur, speciaal programma voor scholen en een programma voor ouderen en zieken **
  • 10.30 uur, rozenkransgebed
  • 11.00 uur, Heilige Mis
  • 12.00 uur, Gebaar van het water van Lourdes
  • 19.30 uur, Heilige Mis, in de Engelse taal, met nuntius Mgr. P. Tschang In-Nam
  • 20.15 uur, Mariale lichtprocessie


Alle onderdelen zijn in de Bedevaartkapel, tenzij anders aangegeven. 

* * mocht u meer informatie willen ontvangen, dan kunt u zich wenden tot Wouter de Brie: wouter@olvternood.nl of 06-51181340.
Uiterste inschrijfdatum voor het scholenprogramma: 17 maart!

Het evenement is afgelopen.

Datum

apr 08 2024
Verlopen!

Tijd

09:00 - 21:00
Categorie
QR code