Kruiden, wilde planten en symboliek – lezing Tini Brugge | 18 april

Binnen het activiteitenprogramma rond de buitententoonstelling In het begin: ode aan de natuur, verzorgt biologe Tini Brugge een lezing en drie workshops rond natuur en geloof. Zij start op 18 april met een lezing over (eetbare) kruiden, planten en symboliek.

Niet alleen ontdek je van alles over kruiden en de betekenis van andere ingrediënten in relatie tot het geloof en tradities. Je leert tijdens een wandeling door het bezinningspark van het Heiligdom ook welke planten eetbaar zijn.

Kruidenthee en -hapjes
Bij terugkomst hebben de culinaire sterren van het Julianaklooster, Monica en Stefano, een buffet klaargezet met kruidenthee en hapjes waarin kruiden zijn verwerkt. Een culinaire afsluiting van een bijzondere middag.

Over Tini Brugge
De lezing wordt gegeven door Tini Brugge (1947). Tini is biologe en auteur van diverse boeken en artikelen over tuinen en bloemschikken waarin natuur, milieu en (christelijke) spiritualiteit en de zorg voor de aarde centraal staan. Ook zijn er verschillende kookboeken van haar hand met recepten geïnspireerd op tradities, Bijbelverhalen en heiligen, die aansluiten bij speciale gelegenheden zoals doop, huwelijk, advent en veertigdagentijd. Zij is betrokken bij de landelijke Raad van Kerken/duurzaamheid. Zie ook www.sameneerlijketen.nl en www.inspiratie-tuinen.nl.

Wil je bij deze lezing aanwezig zijn? Via de online winkel kun je direct een toegangsbewijs aanschaffen en daarmee een plek reserveren. Er is slechts beperkt ruimte.

Datum
Dinsdag 18 april 2023

Locatie
De Engelenzaal van het Julianaklooster

Programma
14.00 uur – ontvangst met koffie en thee
14.30 – 16.00 uur – lezing en wandeling
16.00 – 17.00 uur – theebuffet met hapjes

Prijs
€ 20,00 (inclusief koffie, thee en hapjes)

Plaats reserveren via onze webshop.

Kijk ook eens bij de workshops van Tini over groen en symboliek op 17 juni, 30 september en 12 december.

Het evenement is afgelopen.

Tags:

Datum

apr 18 2023
Verlopen!

Tijd

14:00 - 17:00

Kosten

€20,00

Locatie

Heiligdom