Lezing | Poëziewandeling door kapelbos met Joris Brussel

De natuur nodigt uit om te reflecteren. Dat kan in stilte, maar ook met woorden. Zachtjes in onszelf of hardop uitgesproken.

Vrijdagmiddag 25 augustus draagt dichter Joris Brussel uit eigen werk gedichten voor over onder meer de natuur en zijn visie op geloof en de omgeving.
Na een introductie over zijn achtergrond gaat u samen naar buiten voor een wandeling in het kapelbos, langs de kunstwerken van de tentoonstelling ‘In het begin: ode aan de natuur’. Bij elk kunstwerk klinkt een gedicht en wordt u uitgenodigd hierop voor uzelf te reflecteren of te bespreken wat u vindt van het kunstwerk en gedicht.

Wilt u bij deze lezing aanwezig zijn? Via de online winkel kunt u zich direct aanmelden en daarmee een plek reserveren. Deze lezing maakt onderdeel uit van het publieksprogramma rondom buitententoonstelling In het begin: ode aan de natuur.

Over Joris Brussel: (Stads)dichter, schrijver en columnist
Joris Brussel is dichter, schrijver, columnist, journalist, redacteur en presentator. Hij heeft drie stadsdichttitels op zijn naam staan; die van de gemeente Velsen, Beverwijk, en Alkmaar.

Joris schreef reflecties in de brochure bij de tentoonstelling ‘In het begin: ode aan de natuur’, vanuit een seculier perspectief. Nu neemt hij ons zelf mee langs de kunstwerken, om letterlijk even stil te staan bij wat de natuur ons allemaal te zeggen heeft.

Datum
Vrijdag 25 augustus 2023

Programma
• 13.30 uur Inloop met koffie en thee
• 14.00 uur Introductie
• 14.15 uur Samen naar buiten voor een wandeling langs de kunstwerken van de tentoonstelling ‘In het begin: ode aan de natuur’.
• 15.00 uur afsluiting met drinken en wat hapjes
• 15.30 uur einde

Prijs
€12,50 (inclusief koffie/thee en hapje en drankje) / naar de online winkel

Locatie
Start in Engelenzaal van het Julianaklooster, Kapellaan 146, Heiloo

 

Foto: Joris Brussel – fotografie Martin Waalboer

Het evenement is afgelopen.

Datum

aug 25 2023
Verlopen!

Tijd

13:30 - 15:30
QR code