Krans of tak voor Advent en Kerst – workshop groen met betekenis | 12 december

In deze workshop met Tini Brugge leer je niet alleen over de symboliek van natuurmaterialen, geloof en tradities. Je gaat ook zelf op pad om die symboliek te ontdekken in het bezinningspark van het Onze Lieve Vrouw ter Nood. Vervolgens ga je aan de slag om een kleine krans of deurtak te maken. Om een ander of jezelf cadeau te doen. Elke workshop sluit Tini af met suggesties voor liturgisch bloemschikken.

Deze workshop maakt deel uit van het publieksprogramma rond de speciale buitententoonstelling In het begin: ode aan de natuur op het Heiligdom.

Advent en Kerst
Deze periode is er een van verwachting en bezinning. De voorbereiding op en de viering van het wonder van de geboorte van Jezus. Er wordt veel met groen blijvende takken gewerkt. Omdat zij groen blijven in de winter en dan op z’n mooist zijn, geeft hen symbolische waarde. Het groen als verwijzing naar hoop en leven.

Over Tini Brugge
Deze workshop wordt begeleid door Tini Brugge (1947). Zij is biologe en auteur van diverse boeken en artikelen waarin natuur, milieu en (christelijke) spiritualiteit en de zorg voor de aarde centraal staan. Ook zijn er verschillende kookboeken van haar hand met recepten geïnspireerd op tradities, Bijbelverhalen en legenden, die aansluiten bij speciale gelegenheden zoals doop, huwelijk, advent en veertigdagentijd. Zij is betrokken bij de landelijke Raad van Kerken/duurzaamheid.

Zie ook www.symbolischschikken.nl  en www.inspiratie-tuinen.nl.

Via onze online winkel kun je jouw deelname vastleggen. Er is per workshop slechts ruimte voor 15 deelnemers! Let op: neem zelf een knipschaar mee!

Datum
Dinsdag 12 december 2023

Tijd
13.30 – 16.00 uur (inloop vanaf 13.15 uur)

Prijs
€ 37,50 (inclusief koffie/thee en materiaal, zelf knipschaar meenemen) / naar de online winkel

Locatie
Engelenzaal in het Julianaklooster, Kapellaan 146, Heiloo.

Bekijk ook de andere groen-workshops en lezing van Tini. Klik hier door voor het complete publieksprogramma rond de buitententoonstelling In het begin: ode aan de natuur.

Het evenement is afgelopen.

Datum

dec 12 2023
Verlopen!

Tijd

13:30 - 16:00

Locatie

Heiligdom
QR code