Gebeds- en Bezinningsdag OLV ter Nood: Titus Brandsma, martelaar

Op maandag 19 januari 1942 is pater Titus Brandsma o.carm. gearresteerd. Hij wordt geplaatst in de strafgevangenis in Scheveningen. In zijn koude en kille cel, leeft hij volgens kloosterdagorde. In zijn geschriften laat hij ons zien hoe hij vertrouw vol staande en gaande blijft.

Ik ben gelukkig in mijn leed

Omdat ik geen leed meer weet

Maar ’t alleruitverkorenst lot,

Dat mij vereent met U, o God.         P. Titus Brandsma

 

Op 26 juli is hij gedood in concentratiekamp Dachau

 

Op het diocesaan heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood bieden wij u een maandelijkse gebeds- en bezinningsdag aan op donderdagen. Een moment om op adem te komen en rust en stilte op u te laten in en doorwerken. Een dag van gebed en inleiding, met onder andere de heilige Mis en aanbidding van het heilig Sacrament en gelegenheid tot een persoonlijk gesprek en het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening, de biecht.

De dagen worden geleid en verzorgd door pastoor Anton Overmars, priester van het Heiligdom.

Om aan deze dag of dagen te kunnen deelnemen dient u zich aan te melden, vanaf 10 u tot rond 17 uur. Wij vragen een vergoeding inclusief de maaltijd van € 27,50. Als dit voor u bezwaarlijk is betaal dan naar draagkracht. Kunt u meer bijdragen graag. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: info@olvternood.nl of telefonisch 072-5051288.

 

Volgende data 2023:  16 februari

Datum

jan 26 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 17:00

Kosten

$27.50

Locatie

Gastenhuis
Hoogeweg 65
Categorie

Organisator

Pr. Anton Overmars