Film, ‘Adam, waar ben je?’

Op donderdag 24 en vrijdag 25 november heeft u de kans om, in de filmzaal van het gastenhuis van Onze Lieve Vrouw ter Nood, een unieke film te bekijken.

Het gaat om de film ‘Adam, waar ben je?’ van de Oekraïense producent Alexander Plyska en cineast Aleksandr Zaporoshchenko.

De documentaire geeft een inkijkje in het leven van monniken van het klooster Dochiariou (10e begin 11e eeuw) op het Griekse schiereiland Athos. De monniken leven een leven van afzondering, introspectie en gebed. Sinds 1990 is het aantal monniken en novicen drastisch gestegen dankzij de instroom van jongeren uit het voormalig Sovjetblok.

De documentaire bevat visueel rijke en unieke beelden over het leven van de monniken in hun wereld die niet wordt beheerst door de klok. Prachtige beelden van de natuur worden afgewisseld met de beelden over de toewijding van de monniken, hun beproevingen en saamhorigheid.
De film heeft diverse prijzen en nominaties in de wacht gesleept.

Filmmaker Aleksandr Plyska zal de film, op beide avonden, zelf inleiden.

Kaartjes zijn te koop voor € 10,= per persoon (te betalen op de avond zelf, contant of via pin)
Opbrengst is geheel bestemd voor Oekraïne.

Na de film is er gelegenheid om, onder het genot van een hapje en een drankje na te praten met elkaar en met de filmmaker.

In verband met het beperkte aantal kaarten graag aanmelden via:  mariska@olvternood.nl

Het evenement is afgelopen.

Datum

nov 25 2022
Verlopen!

Tijd

19:30 - 22:00

Kosten

€ 10,=

Locatie

Gastenhuis
Hoogeweg 65