Lijkwade Turijn

Expositie en lezingen ‘de lijkwade van Turijn’

Wegens het succes van vorig jaar halen wij ook dit jaar weer de expositie over de lijkwade van Turijn naar het Heiligdom en wel in de weken voor de Goede Week. Het bezoeken van de expositie is dan ook een mooie aanvulling op de voorbereiding voor Pasen.

De lijkwade van Turijn is een eeuwenoud linnen kleed met een vage beeltenis van een man. Geleerden reconstrueerden met die sporen een hele lijdensweg. Is dit de lijkwade van Jezus?

Volgens velen is dit de lijkwade waarin Jezus werd gewikkeld en begraven nadat hij aan het kruis gestorven was. Over de echtheid wordt al eeuwen getwist. Werd eerder beweerd dat het om een vervalsing zou gaan, forensisch onderzoek van een aantal jaren geleden wijst uit dat de lijkwade maar van één man zou kunnen zijn, Jezus Christus.

De expositie ‘De Lijkwade van Turijn’ bevat een levensgrote kopie van de lijkwade, een uitgebreid overzicht van archeologische vondsten, artefacten en toelichtingen op de diverse wetenschappelijke onderzoeken.

Van 20 maart t/m 2 april 2023 is de expositie te zien op het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood (Bedevaartkapel). Voor meer informatie: www.olvternood.nl of op www.lijkwade.org

Er zijn ook een aantal lezingen over de expositie ingepland, te weten:

Op zondag 26 maart om 12.30 en 14.30 uur
Op zondag 2 april om 12.30 en 14.30 uur

De lezingen zijn gratis te bezoeken, maar een donatie voor het voortbestaan van de reizende tentoonstelling is welkom.

Het evenement is afgelopen.

Datum

mrt 20 2023 - apr 02 2023
Verlopen!

Tijd

08:30 - 17:00