Stroom van Leven

Cursus ‘Stroom van Leven’ – Bezinnend autobiografisch schrijven

Voel jij de behoefte om de balans op te maken? Terug te kijken op hoe jouw leven tot nu toe is verlopen? Stil te staan bij hoe het nu gaat? Te ontdekken hoe jij je reis wilt vervolgen? En dat vanuit een ruimer of, zo je wilt, spiritueel perspectief?

Op deze cursus doe je dat al schrijvend met als inspiratiebron een aantal gedichten over rivieren, o.a. van Tom van Deel, Ida Gerhardt en Bram Vermeulen. De rivier als metafoor voor het leven is van alle tijden. De gedichten nodigen je uit telkens vanuit een andere invalshoek naar jouw leven te kijken.

Schrijven is op deze middagen een middel om dichter bij jezelf en jouw onderstroom te komen. Het gaat er niet om iets moois te maken, dus talent is niet nodig. De bedoeling is om al schrijvend te ontdekken wat er ‘van binnen’ leeft en daar op papier en in het dagelijks leven uitdrukking aan te geven.

Zo ontdek je hoe het Leven in jou wil stromen en hoe je dat de ruimte kunt geven.

Je zal merken dat de bijeenkomsten veel oproepen en daarom is het raadzaam dat je ook tussendoor tijd maakt om te schrijven of gewoon wat te mijmeren.

Cursusleiding:
Annemarie Pronk geeft cursussen waarin zij bezinning stimuleert met behulp van creatieve werkvormen. Zij heeft de sociale academie en de hbo-theologie gedaan en de laatste jaren volgde zij diverse nascholing om schrijfactiviteiten te begeleiden.

Data:
 14 februari, 28 februari, 14 maart, 28 maart, 11 april, 25 april en 2 mei 2023

Tijd:
14.00 – 16.15 uur

Prijs:
€ 115,= (7 bijeenkomsten inclusief koffie/thee)

Locatie:
Julianaklooster, Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hogeweg 65, Heiloo

Aanmelden verplicht via:

info@olvternood.nl

Het evenement is afgelopen.

Tags:

Datum

apr 25 2023
Verlopen!

Tijd

14:00 - 16:15

Locatie

Gastenhuis
Hoogeweg 65

Organisator

Heiligdom OLV ter Nood
Telefoon
072-5051288
e-mail
info@olvternood.nl
QR code