Stroom van Leven

Cursus ‘Stroom van Leven’ – Bezinnend autobiografisch schrijven 27/09/23

Voel jij de behoefte om de balans op te maken? Terug te kijken op hoe jouw leven tot nu toe is verlopen? Stil te staan bij hoe het nu gaat? Te ontdekken hoe jij je reis wilt vervolgen? En dat vanuit een ruimer of, zo je wilt, spiritueel perspectief?
Op deze cursus doe je dat al schrijvend met als inspiratiebron een aantal gedichten over rivieren, o.a. van Tom van Deel, Ida Gerhardt en Bram Vermeulen. De rivier als metafoor voor het leven is van alle tijden. De gedichten nodigen je uit telkens vanuit een andere invalshoek naar jouw leven te kijken.

Schrijvend ontdekken wat er ‘van binnen’ leeft
Schrijven is op deze middagen een middel om dichter bij jezelf en jouw onderstroom te komen. Het gaat er niet om iets moois te maken, dus talent is niet nodig. De bedoeling is om al schrijvend te ontdekken wat er ‘van binnen’ leeft en daar op papier en in het dagelijks leven uitdrukking aan te geven. Zo ontdek je hoe het Leven in jou wil stromen en hoe je dat de ruimte kunt geven.
Je zal merken dat de bijeenkomsten veel oproepen en daarom is het raadzaam dat je ook tussendoor tijd maakt om te schrijven of gewoon wat te mijmeren.

Deze cursus maakt deel uit van het publieksprogramma rond de speciale buitententoonstelling In het begin: ode aan de natuur op het Heiligdom.

Over Annemarie Pronk
Annemarie Pronk geeft cursussen waarin zij bezinning stimuleert met behulp van creatieve werkvormen. Zij heeft de sociale academie en de hbo-theologie gedaan en de laatste jaren volgde zij diverse nascholing om schrijfactiviteiten te begeleiden.

Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan via onze online winkel.

Let op: de factuur die je krijgt bij reservering in de winkel is tevens je bewijs van deelname!

Data
Woensdag 27 september, 11 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november, 6 december en 20 december 2023.

Tijd:
14.00 – 16.15 uur

Prijs:
€ 115,= (7 bijeenkomsten inclusief koffie/thee)

Locatie:
Julianaklooster, Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hogeweg 65, Heiloo

Het evenement is afgelopen.

Tags:

Datum

sep 27 2023
Verlopen!

Tijd

14:00 - 16:15
QR code