Cursus Samen in Stilte

Monniken in de Orde van de Kartuizers, die het grootste deel van de dag in gebed doorbrengen, hebben doorgaans zo’n zeven jaar nodig om tot stilte te komen. Het is daarom niet vreemd dat het voor de gemiddelde westerse mens lastig kan zijn om vanuit het snelle dagelijkse leven over te schakelen naar innerlijke stilte. De meesten van ons kunnen het Onze Vader en het Weesgegroet of de Rozenkrans bidden. Maar hoe kun je nou voorbij de woorden in een diepere stilte komen? De traditie van de kerk en de Christelijke mystiek geven ons vele handvatten die ons kunnen helpen om stil te worden, zodat we in die stilte thuis kunnen komen bij God.

In acht wekelijkse bijeenkomsten zullen we samen een aantal manieren van bidden en mediteren verkennen. De bedoeling is vooral om te ervaren wat de verschillende vormen van stiltebeoefening voor u persoonlijk kunnen betekenen. Daarnaast is het vaak prettig om samen te mediteren op een vast moment in de week. U bent van harte welkom!

De cursus zal worden gegeven door Elize Timmermans-Bleeker. Zij is vrijwilliger op het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood. Zij heeft haar hele volwassen leven gemediteerd en heeft veel ervaring met het geven van meditatielessen.

Tijd:

14.00 – 16.00 uur

 

Data:

Start dinsdag 7 mei

14 mei

(Let op: dinsdag 21 mei geen les!)

28 mei

04 juni

11 juni

18 juni

25 juni

02 juli

 

Plaats:

Julianaklooster, Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65, Heiloo

 

Kosten:

De cursus is gratis. Graag een eigen bijdrage naar draagkracht voor het Heiligdom.

 Het aantal deelnemers is beperkt, dus wacht niet te lang en meld u aan via:

communicatie@olvternood.nl of tel. 072-5051288

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Tags:

Datum

jun 25 2024

Tijd

14:00 - 16:00
Categorie
QR code