Cursus Samen in Stilte

Monniken in de Orde van de Kartuizers, die het grootste gedeelte van de dag in gebed doorbrengen, hebben doorgaans zo’n zeven jaar nodig om tot stilte te komen. Het is daarom niet vreemd dat het voor de gemiddelde westerse, wereldse mens niet makkelijk is om vanuit het jachtige dagelijks leven over te schakelen naar innerlijke stilte. Voor langere tijd in stilte verblijven is voor veel mensen lastig. De meesten van ons kunnen het Onze Vader en het Weesgegroet of de Rozenkrans bidden. Maar hoe kun je nou voorbij de woorden in een diepere stilte komen? In het Nieuwe Testament lezen we keer op keer dat Jezus zich terugtrok om te bidden en met Zijn Vader te spreken. De Traditie van de Kerk en de Christelijke mystiek geeft ons vele handvatten die ons kunnen helpen om stil te worden, zodat we in die stilte thuis kunnen komen bij God.

In acht wekelijkse bijeenkomsten zullen we samen een aantal manieren van bidden verkennen. De bedoeling is vooral om te ervaren wat de verschillende vormen van bidden of mediteren voor u persoonlijk kunnen betekenen. Daarnaast is het vaak prettig om samen te bidden op een vast moment in de week. U bent van harte welkom!

De cursus zal worden gegeven door Elize Timmermans-Bleeker, lid van de Derde Orde van de Religieuze Familie van het Mensgeworden Woord, en plaatsvinden in het Gastenhuis van het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65 in Heiloo.

 

Start: donderdag 27 oktober om 19.30 uur.

Verdere data:

Donderdag 3 november

Donderdag 10 november

Donderdag 17 november

Donderdag 24 november

Donderdag 1 december

Donderdag 8 december

Donderdag 15 december

 

Deelname is gratis.

Een bijdrage naar draagkracht voor het Heiligdom wordt op prijs gesteld.

 

U kunt zich opgeven bij het secretariaat:

info@olvternood.nl of 072-5051288

Datum

nov 03 2022
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:00

Locatie

Gastenhuis
Hoogeweg 65

Organisator

Heiligdom OLV ter Nood
Telefoon
072-5051288
Email
info@olvternood.nl