Cursus-Elize

Cursus | Introductie tot het spirituele leven

– Deze cursus is volgeboekt. –

Wil je jezelf beter leren kennen?

Wil je afrekenen met oude patronen en een nieuwe start maken?

Mis je inspiratie in je leven?

Mis je volheid en diepgang in je leven?

Zoek je bezinning?

Zoek je eindelijk rust in je leven?

Doe mee met oefeningen en meditatie
In de cursus ‘Introductie tot het Spirituele Leven’ zullen we oefenen op het snijvlak van de psychologie en de spiritualiteit. Onze psychologische- en spirituele dimensie werken op elkaar in, al was het alleen maar omdat het met een druk hoofd en heftige emoties lastig is om te mediteren. In deze cursus zullen we daarom psychologische oefeningen combineren met meditaties en stilte-oefeningen uit de Christelijke traditie, om zo veel mogelijk als gehele mens te kunnen groeien.

Bij het begrip ‘meditatie’ denken veel mensen tegenwoordig aan yoga, zen meditatie of mindfulness. Vooral mindfulness is de laatste jaren erg in trek. Veel minder bekend is dat er ook binnen het Christendom een lange traditie bestaat van verschillende vormen van meditatie. Deze meditaties kunnen minstens zo effectief zijn bij het vinden van genezing en balans in het leven, en bij het tot rust brengen van onze westerse, overbelaste geest.

Wanneer je innerlijk tot rust komt, ontstaat er weer ruimte om op een gezonde manier inzicht te verkrijgen in wat bij je past, en wat de goede weg voorwaarts is. Je bent van harte welkom.

Over Elize Timmermans-Bleeker:
Elize Timmermans-Bleeker heeft haar hele volwassen leven gemediteerd en heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen bij hun spirituele zoektocht en ontwikkeling. Zij is oorspronkelijk universitair opgeleid tot eerstegraads docent Engels. Later heeft zij een aantal jaren psychologie en theologie gestudeerd. Zij is lid van de Derde Orde van de Religieuze Familie van het Mensgeworden Woord en vrijwilliger op het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood.

Data:
Donderdag 7, 14, 21, en 28 september
5, 12, 19 en 26 oktober

Tijd:
19.30-21.30 uur

Plaats:
Julianaklooster, Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65, Heiloo

Kosten:
€45,- voor acht lessen, inclusief mooie werkmap, koffie en thee.

(Aangezien de cursus voor het eerst in deze vorm wordt gegeven, is de introductieprijs eenmalig laag. De volgende keer zal de prijs omhoog gaan.)

De cursus is inmiddels volgeboekt. Wilt u op de wachtlijst komen voor een mogelijke volgende keer dat de cursus wordt aangeboden, stuur dan een e-mail aan info@olvternood.nl. Wij brengen u dan op de hoogte als u zich via de website weer kunt aanmelden.

Het evenement is afgelopen.

Tags: ,

Datum

okt 26 2023
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:30

Kosten

€45,00

Locatie

Gastenhuis
Hoogeweg 65
QR code