Buiten-concert Jildou | 20 augustus

Als onderdeel van het publieksprogramma rondom de buitententoonstelling ‘In het begin: ode aan de natuur’, kun je van mei tot en met augustus elke 3e zondag van de maand genieten van een buitenconcert op het Heiligdom.

Zondag 20 augustus is de beurt aan singer-songwriter Jildou. Zij brengt Nederlands- en Engelstalige luistermuziek in een genre tussen country, pop en kleinkunst onder begeleiding van akoestische gitaar. Haar liedjes gaan veelal over diepere onderwerpen zoals zingeving. Door iets los te maken bij de luisteraar creëert zij verbinding.

Er staat een beperkt aantal stoelen bij de buitenkapel opgesteld en je bent daarnaast welkom om met je picknickkleed plaats te nemen in het gras en te genieten van de muziek. Toegang is vrij. Wel vragen we je om aan te melden via reserveren.olvternood.nl.

Geloof, mensen en verhalen als inspiratie
Jildou Silke Bakker is geboren en opgegroeid in Friesland. Vanaf dat ze een klein meisje was, uitte ze haar gedachten al in de vorm van gedichten en verhaaltjes. Als kind kreeg ze gitaarles en al snel zette ze haar gedichten op muziek en schreef ze haar eerste liedjes, vaak geïnspireerd door haar geloof en door de mensen en verhalen om zich heen.

Na de middelbare school besloot Jildou zich serieus te concentreren op haar liedjes en muzikale carrière. Haar (Nederlandstalige) muziek kreeg al snel aandacht binnen Christelijk Nederland. In maart 2017 kwam haar debuut-CD ‘Openhartig’ uit, geïnspireerd op de verhalen die Jildou om zich heen hoort en ziet en hoe God daar een rol in speelt. Vele songs later schreef Jildou in 2019 het lied “Together”, een pop/country song, in opdracht voor jongerenorganisatie ‘Serve Together’.

Laatste singles en projecten
In de periode 2020 – 2022 volgden Jildou haar drie laatste singles ‘Ik Mis Je’, ‘De Stroom’ en ‘Minnesota Sky’, allen als resultaat van opdrachten die ze via het Conservatorium deed. Momenteel concentreert ze zich op ‘The Caterpillar Project’ onder welke ze haar eigen liedjes, die zijn voortgekomen uit opdrachten voor het Conservatorium, uitbrengt. Lees meer op haar site.

Zondag 20 augustus kun je Jildou live beluisteren en zien op het Heiligdom. Extra leuk in combinatie met een bezoek aan de buitententoonstelling met kunstwerken geïnspireerd op de zeven scheppingsdagen. De tentoonstelling is vrij toegankelijk. Een donatie is welkom. Lees hier meer over de tentoonstelling en het complete publieksprogramma.

Datum
Zondag 20 augustus 2023

Tijd
Aanvang 14.30 uur

Locatie
Buitenaltaar van het bezinningspark

Kosten
Toegang is vrij. Wel vragen we je om aan te melden via reserveren.olvternood.nl.

De overige buitenconcerten zijn:
21 mei Beate Loonstra (harp)
18 juni Donna Musica (licht klassiek)
16 juli Tim Knol solo (singer-songwriter)

Foto: Jildou – fotografie Mathias Molema

Het evenement is afgelopen.

Datum

aug 20 2023
Verlopen!

Tijd

14:30

Locatie

Buitenaltaar
QR code