Buiten-concert Donna Musica | 18 juni

Als onderdeel van het publieksprogramma rondom de buitententoonstelling In het begin: ode aan de natuur, kun je van mei tot en met augustus elke 3e zondag van de maand genieten van een buitenconcert op het Heiligdom.

Zondag 18 juni is de beurt aan muziektheater-gezelschap Donna Musica. Zij spelen de voorstelling ‘De vergeten Diva’ waarmee ze de meest beroemde operazangers van de 19e eeuw, de Spaans-Franse Pauline Viardot uit de vergetelheid willen halen. Voor deze voorstelling

Er staat een beperkt aantal stoelen bij de buitenkapel opgesteld en je bent daarnaast welkom om met je picknickkleed plaats te nemen in het gras en te genieten van de muziek. Toegang is vrij. Wel vragen we je om aan te melden via reserveren.olvternood.nl.

De vergeten Diva
Weinig mensen zullen van haar gehoord hebben, maar 200 jaar geleden was de Spaans-Franse Pauline Viardot de beroemdste operazangeres van de 19e eeuw. Ook was ze pianiste, componeerde ze een paar honderd werken en was een invloedrijke vrouw in het 19e -eeuwse muziekleven.

Donna Musica brengt haar opmerkelijke levensverhaal en charismatische persoonlijkheid tot leven in de aria’s en duetten van Rossini, Verdi en Mozart, waarmee zij furore maakte tijdens haar indrukwekkende carrière. Haar eigen composities zullen klinken, maar ook kamermuziek van componisten met wie ze bevriend was, zoals Frederique Chopin, Franz Liszt, Clara Schumann en Johannes Brahms.

Donna Musica
Voor deze voorstelling bestaat muziektheatergezelschap Donna Musica uit twee zangers en drie instrumentalisten: Elise Keep (sopraan), Jaap de Jonge (bariton), Sandra Kox (viool), Evelien Dubbeldam (cello) en Hendrik-Jan Bosma (piano). De regie is in handen van Marianne van Vliet. De instrumentalisten (viool, cello en piano) zullen afwisselend spelen en vertellen. Lees hier meer.

Zondag 18 juni is het gezelschap Donna Musica live te beluisteren en te zien op het Heiligdom. Extra leuk in combinatie met een bezoek aan de buitententoonstelling met kunstwerken geïnspireerd op de zeven scheppingsdagen. De tentoonstelling is vrij toegankelijk. Een donatie is welkom. Lees hier meer over de tentoonstelling en het complete publieksprogramma.

Datum
Zondag 18 juni 2023

Tijd
Aanvang 14.30 uur

Prijs
Toegang is vrij. Graag hier aanmelden. Let op: je aanmelding is geen stoelreservering!

Locatie
Buitenkapel in park van het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Kapellaan 146, Heiloo

Het evenement is afgelopen.

Datum

jun 18 2023
Verlopen!

Tijd

14:30

Locatie

Buitenaltaar
QR code