Alpha cursus online

alpha-cursus-online

In oktober gaan wij weer starten een tweetal Alpha cursussen, te weten:

Alpha online (via ‘Zoom’):
Van maandagavond 11 oktober t/m 10 januari, met het “Alpha-weekend” in het weekend van 26 – 28 november, 3 – 5 december of 10 – 12 december (met 1 of geen nacht er in).

Alpha cursus fysiek:
Van woensdag 13 oktober t/m 12 januari, met het “Alpha-weekend” in het weekend van 26 – 28 november, 3 – 5 december of 10 – 12 december (met 1 of geen nacht er in).

Misschien heb je altijd al gedacht: ik zou wel wat meer van het christelijk/katholiek geloof willen weten.

De Alpha cursus bestaat uit ongeveer 10 interactieve bijeenkomsten* waarin je openlijk kunt praten over de basis van het geloof. De cursus is gratis, gezellig en inspirerend..

De Alpha cursus fysiek begint met een gezellige maaltijd (inloop 18.00, maaltijd 18.30) . Vervolgens is er tijd om het een en ander te delen met elkaar, waarna een filmpje volgt over het geloof. Wie is Jezus? Wat is geloven? Hoe kan je bidden? Hoe lees je de Bijbel? Etc. Hierna zullen we hier in groepjes van 6 – 8 personen over van gedachten wisselen.

Bij de online Alpha cursus beginnen we elke avond door elkaar eerst even beter te leren kennen via Zoom (je ontvangt van ons inloggegevens om te kunnen deelnemen). Dan volgt er een filmpje over het geloof: Wie is Jezus? Wat is geloven? Hoe kan je bidden? Hoe lees je de Bijbel? Etc. Vervolgens zullen we hier via Zoom in een groepje van ca. 6-8 personen over van gedachten wisselen.

Bij Alpha kan iedereen op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk. Er zijn geen kosten aan verbonden, behalve een vrijwillige bijdrage voor de maaltijden. Het enige dat je nodig hebt is een computerlaptop of tablet waarmee je op internet kan. Elke avond is van 19.30 tot ca. 21:00 uur.

Meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland zijn dat er inmiddels ruim 280.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. En nu dus ook online!

Geef jezelf op via jcjdewit@gmail.com of bel met rector Jeroen 06-40125490

Je zult er zeker geen spijt van krijgen.


Recommended Posts