Zondag 15 februari de 6e gezinsdag bij O.L.V.

Zondag 15 februari de 6e gezinsdag bij O.L.V.

Zondag 15 februari was het weer zo ver. De 6e gezinsdag bij O.L.V. ter Nood. Zoals gebruikelijk werd 10.30 uur begonnen met de Heilige Eucharistie in de Bedevaartkapel. Voor de kinderen was er tegelijkertijd kindernevendienst en crèche met de zusters in het Oesdom. Na de Mis weer gezellig samen eten, patat en pastaschotel. Even eenvoudig als goed, als lekker. Complimenten aan de keuken.

Na het eten werden de oudere tieners eerst uitgenodigd door de zusters om voor een wedstrijdje ‘appel eten en kaars uitblazen’. Dat was erg grappig. Vervolgens werden de kinderen in leeftijdsgroepen opgedeeld om een eigen programma met de zusters te volgen. Het thema van de dag was ‘Gods Woord’. Voor de allerkleinste was er crèche. Met de kinderen werd er binnen nagedacht en buiten ook gespeeld. Met de ouders werd gekeken naar de volgende inleiding van het z.g. CaFE-project die het thema behandelde. Na de inleiding werd de groep volwassenen in tweeën gesplitst en werd er nagedacht over de vraag, welke passage uit de Bijbel spreekt je erg aan, en waarom? De gesprekken en de getuigenissen waren boeiend.

Na de koffie en de limonade werd de middag weer besloten met een korte aanbidding in de Kloosterkapel. Met de kinderen, de ouders, de zusters en de rector werd het lied gezongen: “Lieve Jezus dank U wel, dat U bij mij bent…”

Al met al een prachtige dag. De volgende Gezinsdag wordt georganiseerd op 15 maart. Voor verdere info en opgave zie ook www.olvternood.nl

001 002 003

04 06 08

10

share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.