Ubi Caritas zoekt leden

gemengd-koor-ubi-caritas-zingt-bij-olv-ter-nood-heiloo

Gemengd Zangkoor Onze Lieve Vrouw ter Nood

Een beetje geschiedenis, wie wij zijn?

Sinds de jaren 1950 bestaat er bij Onze Lieve Vrouw ter Nood een zangkoor, om de zondagse Eucharistieviering muzikaal te ondersteunen. Dat waren alleen mannen. Maar in 1965 kwamen er ook dames bij. Het gemengd zangkoor was geboren. Onder leiding van dirigent en organist werden de vieringen op zondagen, feestdagen, bij rouw en trouw met muziek en zang ondersteund. En ook nu nog luisteren wij zeer regelmatig de eucharistieviering op zondag om 10.30 uur op, in de bedevaartkapel van Onze Lieve Vrouw ter Nood. Deze vieringen zijn voor iedereen toegankelijk.

Het jaar 2005 was niet alleen voor het heiligdom O.L.V. ter Nood een bijzonder jaar: een jubileumjaar voor het heiligdom.

Maar ook bijzonder voor het gemengd zangkoor:

  • dit kreeg een naam: Ubi Caritas (Daar is liefde)
  • uniforme kleding
  • opname van een CD.

Deze CD is overigens nog steeds te koop in het Oesdom, op het terrein van O.L.V. ter Nood.

Ubi Caritas is een koor, maar nog meer…

Ubi Caritas staat voor vriendschap, gezelligheid, collegialiteit, professionaliteit, muzikaliteit. De muzikale leiding ligt in de professionele handen van beroeps dirigent Alexandre Pavloff. Ons gemengd zangkoor is niet streng, kent geen leeftijdsgrens, kent geen contributie. Maar heeft wel een breed repertoire, met traditionele, en juist ook unieke, bijzondere liederen. Mooie muziek in verschillende stijlen.

In de loop der jaren zijn er wisselingen geweest wat betreft dirigenten en organisten. En uiteraard ook wat betreft de koorleden. Deels door een (helaas) natuurlijk verloop, deels om andere redenen. Mensen komen, mensen gaan.

Wij zoeken nieuwe leden

Momenteel is er ruimte voor nieuwe koorleden, ongeacht de leeftijd. Alle dinsdagen komen we in een gemoedelijke, ongedwongen sfeer bij elkaar om nieuwe muziekstukken in te studeren en reeds bekende muziekstukken te ‘onderhouden’ en zo nodig verbeteren. Benodigde muziekstukken worden gratis door Ubi Caritas ter beschikking aan de leden gesteld.

Het is mogelijk om eens te komen kijken en luisteren. De repetitie is op dinsdag avond van 19.30 – 21.30 uur in het Oesdom, met om 20.30 uur pauze met een gratis kopje koffie/thee en een koekje.
Wij stellen geen toelatingseisen, maar vragen om uw enthousiasme.

Nieuwsgierig? Kom eens langs

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van O.L.V. ter Nood,
telefoonnummer 072-5051288


Recommended Posts