Rozenbeek Velserbroek bij O.L.V. ter Nood voor Anti-pest-programma

Rozenbeek Velserbroek bij O.L.V. ter Nood voor Anti-pest-programma

Op vrijdag 13 maart mochten we in het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood groep 6b van basisschool de Rozenbeek uit Velserbroek verwelkomen voor het anti-pest project “Je bent een parel in Gods hand”.

De bus bracht 22 kinderen en hun juf Marijn om 09.45 bij het Oesdom. De directrice van de school schoof even later ook nog aan om een deel van het programma mee te kunnen maken. In het Oesdom hoorden de kinderen het verhaal van O.L.V. ter Nood en mochten ze allerlei vragen stellen over wie en wat een zuster nou eigenlijk is en doet. De kinderen hadden al heel helder dat een zuster vooral heel erg veel van God houdt en veel bidt.

Daarna vertrokken we richting klooster, natuurlijk met een kleine hardloopwedstrijd tussen jongens en meisjes, die de meisjes bijna wonnen. Eenmaal in het klooster gingen we het hebben over pesten. Eerst met een kleine film over Bram, die erg gepest werd en daardoor uiteindelijk in het ziekenhuis belandde. Gelukkig liep het wel goed met hem af! Daarna zagen we nog een pestverhaal: namelijk het verhaal van de blinde Bartimeüs uit het Marcusevangelie. Je zou maar toegesnauwd krijgen dat je je mond moet houden als je Jezus roept! De kinderen mochten een rol uit het verhaal kiezen en vertellen waarom ze die rol gekozen hadden. Iedereen had een heel eerlijk antwoord klaar.

In kleine groepjes praatten we nog door. Waarom zouden we eigenlijk pesten? Wat moeten we doen als we gepest worden? Ook hier weer een eerlijk gesprek, en we sloten af met het maken van een paar goede voornemens, die Juf Marijn vastlegde zodat de kinderen het later in de klas niet zouden vergeten. Onder andere namen we ons voor niet onze eigen boosheid of verdriet af te reageren door te gaan pesten en altijd voor elkaar op te komen, elkaar niet in de steek te laten. En oja, we kwamen er ook achter dat je broertje of zusje pesten óók erg is en niet zo aardig…

Toen was het echt tijd voor een boterham en even lekker buiten rennen en voetballen. Het hele heiligdom trilde van het gejuich van de kinderen bij een doelpunt. Met rode wangen van de inspanning gingen de kinderen daarna weer naar binnen om een filmpje te kijken over de schepping, afgesloten met de belangrijkste boodschap van de dag: ook jij bent door God gewild en geliefd als Zijn kind! Wat er ook gebeurt in je leven, Hij laat je nooit in de steek. Je bent een parel in Gods hand! De kinderen maakten daarover een knutselwerkje, dat ze mee naar huis mochten nemen. Ze hadden goed opgelet, want toen een kind aan de zuster vroeg over de ‘parel’ die hij in het geknutselde handje kon plakken: “Is dit een echte parel”, en zij vroeg: “Wie is hier de échte parel?”, zeiden alle kinderen aan tafel: “Ik!”.

We sloten de dag af in de genadekapel, waar de kinderen in diepe stilte hun gebedsintentie opschreven en bij Maria brachten. Nog even wat water uit de put en huiswaarts ging het weer!

Kinderen en juf Marijn, dank voor het bezoek, we vonden het heel leuk dat jullie er waren!

003 007 010 018 023 024 026 027

share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.