Radio Maria opent tweede studio in Heiloo (OLV ter Nood)

radio-maria-studio-heiloo

Op zaterdag 26 oktober wordt er op het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo een tweede studio van Radio Maria Nederland geopend in het bijzijn van bisschop Jan Hendriks.

Naast de hoofdstudio in ’s-Hertogenbosch wordt er een tweede kleine studio geopend in het Julianaklooster in Heiloo. In deze studio worden opnames of live uitzendingen gemaakt die via de hoofdstudio in Den Bosch worden uitgezonden.

Jeroen de Wit, rector van het Heiligdom, is hier enthousiast over: “Naar mijn idee sluiten onze visies en doelstellingen naadloos op elkaar aan: Door Maria tot Jezus. We geloven dat Maria een belangrijke voorspreekster en middelares is om mensen tot een relatie met Jezus te leiden. Nieuwe Evangelisatie met Maria als Ster. Radio Maria in de lucht, wij op de grond: een win-win situatie”.

“We bouwen het rustig op. Voor het verzorgen van uitzendingen hangt bij Radio Maria veel af van de beschikbare vrijwilligers. Dit zal ook in Heiloo het geval zijn”, zegt Lars Gerfen, teamleider van Radio Maria Nederland. Bestuursvoorzitter Ger Zimmermann geeft aan dat Radio Maria met deze stap nieuwe mensen wil bereiken. “De mogelijkheid om op een nieuwe plaats in Nederland nieuwe gedreven mensen aan te trekken om de Blijde Boodschap van Jezus Christus via de radio uit te dragen past volledig in de ontwikkeling van Radio Maria. Het Heiligdom in Heiloo is daarbij een welhaast ideale plek.”

De studio in Heiloo wordt op zaterdag 26 oktober officieel geopend door monseigneur Jan Hendriks die vanaf de eerste verkennende gesprekken betrokken is bij de totstandkoming van de samenwerking. “Het past wel heel goed dat Radio Maria aanwezig zal zijn in een bedevaartsoord waar Maria bijzonder wordt vereerd. We zijn blij Radio Maria te kunnen verwelkomen en op 26 oktober aanstaande de studio te openen”, aldus bisschop Hendriks.

Radio Maria Nederland en het heiligdom in Heiloo nodigen alle geïnteresseerden uit om bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig te zijn. Het begint om 12:00 uur met een eucharistieviering waarbij mgr. Jan Hendriks de hoofdcelebrant zal zijn. Daarna volgt de officiële opening en een gezamenlijke lunch met alle aanwezigen.

Wat: Opening van de tweede Radio Maria-studio in Heiloo
Wanneer: Zaterdag 26 oktober 2019
Hoe laat: Het begint om 12:00 uur met een Eucharistieviering met mgr. Jan Hendriks. Voorafgaand aan de H. Mis wordt om 11:30 uur het rozenkransgebed gebeden.
Info: www.radiomaria.nl of www.olvternood.nl

Bron: www.radiomaria.nl