Radio Maria opent een opnamestudio in het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood

bisschop-jan-hendriks-olv-ter-nood-heiloo

Het past wel heel goed dat radio Maria aanwezig zal zijn in een bedevaartsoord waar Maria bijzonder wordt vereerd. We zijn dus ook blij radio Maria te kunnen verwelkomen en op 26 oktober aanstaande de studio te openen.

Radio Maria is belangrijk. We leven in een seculiere tijd, ruim de helft van de bevolking is niet gelovig en helaas moeten veel kerken sluiten. Als we bijvoorbeeld de TV aanzetten worden we helaas steeds weer geconfronteerd met keuzes die haaks op ons geloof staan.

Als katholieken voelen we ons dan weleens alleen staan en misschien voelen we ook weleens medelijden met al die mensen die zonder geloof en eigenlijk zonder uitzicht en vertrouwen leven. Ons geloof is een grote schat, geloof, hoop en liefde blijven een prachtige waarde. In zo’ n ongelovige tijd is het extra belangrijk om te blijven zoeken naar wat ons geloof kan voeden en wat ons kan inspireren en om te bidden.

Radio Maria is een gemeenschap waar we dat kunnen: het geloof delen, samen bidden, nieuwe inspiratie krijgen. Ik ben dus blij met radio Maria en zeg graag en van harte: welkom, radio Maria, welkom U allen in Heiloo!

+Jan Hendriks