Gastenhuis

BIJ ONS BENT U VAN HARTE WELKOM


Overnachten in het Klooster OLV ter Nood Heiloo


Overnachten in ons klooster? Dat kan! Wij beschikken over een prachtig Gastenhuis. In het Gastenhuis kunt u één of meerdere nachten boeken, zowel individueel als voor groepen. Tijdens uw verblijf is het mogelijk om mee te doen met de dagorde en gebeden in het Gastenhuis/Julianaklooster en op het heiligdom, maar dit is niet verplicht. Men heeft de vrijheid om zijn tijd naar eigen goeddunken in te richten. Bij de gastenkamers heeft u de beschikking over een knusse huiskamer, welke u deelt met andere gasten als er meer mensen in huis zijn. Voor groepen zijn er meerdere conferentieruimtes aanwezig, evenals materialen zoals beamer en flipovers. Verder geldt er in het gastenhuis geen verplichte stilte (behalve na 22.00 uur).

Overnachten in het klooster: prijzen en beschikbaarheid

Het gastenhuis is bijna jaarrond geopend. Wilt u overnachten in het klooster? Dan bent u van harte welkom! U kunt boeken op basis van logies en ontbijt, en op basis van volpension. In de volpension prijs zijn drie maaltijden inbegrepen. De warme maaltijd wordt altijd om 13:00 uur geserveerd met een dagelijks wisselend menu. Bij uw boeking kunt u aangeven of u vegetarisch bent of allergisch voor een bepaald product; hier houdt de keuken rekening mee.

Op dit moment, voor 2019, hanteren wij de volgende prijzen voor overnachting in het klooster;

  • 1 persoonskamer vol pension € 65,-  per nacht
  • 1 persoonskamer logies en ontbijt € 55,- per nacht
  • 2 persoonskamer volpension € 100,-  per kamer per nacht
  • 2 persoonskamer logies en ontbijt € 80,- per kamer per nacht

Linnen en handdoeken zijn inclusief in de prijs. Voor onze slaapzalen gelden andere prijzen; neemt u daarvoor contact op met het secretariaat.

Overnachten in het klooster: boeken en reserveren verblijf

Voor boekingen en reserveringen neemt u contact op met het secretariaat. Heeft u aanvullende vragen? Het secretariaat is geopend van maandag t/m vrijdag. Telefonisch te bereiken tussen 9.00 – 15.00 uur op nummer 072-5051288. U kunt ook een mail sturen, naar info@olvternood.nl.

U kunt bij uw boeking aangeven hoe laat u wenst aan te komen; hier hanteren wij geen vaste tijden voor maar gaat wel altijd in overleg. Op uw vertrekdag kunt u – in overleg – nog de hele dag op het Heiligdom verblijven en desgewenst extra maaltijden nuttigen; de extra maaltijden worden dan apart er bij opgeteld op de nota.


Het Gastenhuis en retraite-/conferentiecentrum

Het Gastenhuis en retraite-/conferentiecentrum aan de Hoogeweg 65 maakt deel uit van de bedevaartplaats. Het is gehuisvest in het voormalig Julianaklooster. Het klooster werd gebouwd in 1932 en is in 2009 volledig gerenoveerd. Het centrum is voorzien van onder meer twee conferentiezalen, 2 spreekkamers, refter, filmzaal en een prachtige kloosterkapel. Hier bevind zich ook het Gastenhuis die is voorzien van privékamers, huiskamer, twee grote slaapzalen met stapelbedden en een jongerenverblijf. Het centrum is zo ingericht dat er tegelijkertijd tienergroepen en retraitanten kunnen overnachten. De conferentiezalen, voorzien van audiovisuele apparatuur, lenen zich uitstekend voor lezingen. In de refter kan een maaltijd gebruikt worden door maximaal 60 personen. Alle ruimten zijn per lift bereikbaar.gastenhuis-verblijf-retraite-secretariaat-contact-onze-lieve-vrouw-ter-nood-heilooolv-ter-nood-gastenhuis-kamer.jpeg
Gastenkamers

In het Gastenhuis bevinden zich dertien serene privé kamers, waaronder een kamer voor lichamelijk gehandicapten. De kamers zijn voorzien van eigen sanitair. Acht van de dertien kamers kunnen als tweepersoonskamers worden ingericht. Deze gastenverblijven bieden mogelijkheden om privé enige dagen rust te vinden, maar ook om in groepsverband retraites te houden. Retraitanten, gasten en groepen kunnen een eigen programma volgen of zich aansluiten bij het weekprogramma. Voor priesters die gebruik maken van de retraitekamers is er de mogelijkheid privé de Heilige Mis te lezen in de kloosterkapel.
Retraitesretraites-onze-lieve-vrouw-ter-nood-heilooRetraites

In het heiligdom worden regelmatig retraites georganiseerd. Kijk in de agenda en klik op de categorie ‘Retraites’ voor een actueel overzicht. U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met het secretariaat of het inschrijfformulier van de retraite in te vullen.
Gebruiksmogelijkheden
De Engelenzaal

De Engelenzaal is de grootste conferentieruimte. De zaal heeft een vaste opstelling voor 40 personen en heeft een capaciteit tot 100 personen (college-opstelling). De Engelenzaal kijkt uit op de kloostertuin en geeft daar toegang toe middels twee serres die op mooie dagen geheel geopend kunnen worden, zodat tuin en zaal in elkaar overlopen. De Engelenzaal beschikt over audio- en presentatieapparatuur die u vrij kunt gebruiken.
engelenzaal-onze-lieve-vrouw-ter-nood


lourdeszaal-onze-lieve-vrouw-ter-noodDe Lourdeszaal

De Lourdeszaal is een kleine conferentieruimte. De zaal heeft een vaste opstelling voor 16 personen die uitgebreid kan worden naar 25. De ruimte beschikt over audio- en presentatieapparatuur die u vrij kunt gebruiken.De Banneuxkamer

Naast de conferentieruimtes heeft het centrum de beschikking over een ruime kamer voor groepsoverleg, de Banneuxkamer, geschikt voor maximaal 12 personen. Goed te gebruiken voor een kleine groep, als cursusruimte of als ruimte voor een deelgroep.


banneuxkamer-onze-lieve-vrouw-ter-noodeetzaal-refter-gastenhuis-heiligdom-onze-lieve-vrouw-ter-nood-heiloo
De Refter

Het complex heeft een inpandig restaurant, de refter, dat geschikt is voor 60 personen. Hier kunnen op reservering eenvoudige en meer uitgebreide maaltijden gebruikt worden. De refter is eventueel ook te gebruiken als extra groepsruimte.
JONGERENVERBLIJF, ZOMERKAMP & ANDERE ACTIVITEITEN
Jongerenverblijf & Slaapzalen

Onder tieners verstaan wij groepen van jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot 18 jaar die onder begeleiding van volwassenen een of meerdere dagen in het Gastenhuis willen zijn. Onder jongeren verstaan wij groepen van mannen en vrouwen van tenminste 18 jaar tot 35 jaar, al of niet met begeleiding. De slaapzalen bieden een prima comfort: stapelbedden met goede matrassen en moderne douche- en toiletruimten. De zolder is ingericht met banken, tafels en stoelen, zitzakken en spellen: geschikt om te chillen en actief te werken.

slaapzaal-gastenhuis-jongeren-heiligdom-onze-lieve-vrouw-ter-nood-heilooGROEPEN


Groepen

U bent van harte welkom om met een groep of individueel één of meerdere dagen door te brengen in het Gastenhuis, retraite-/ conferentiecentrum Onze Lieve Vrouw ter Nood. Het voormalig Julianaklooster beschikt over de nodige ruimten voor kleine en grote groepen en we kunnen u desgewenst voorzien van een uitstekende maaltijd.

Wij heten u en uw groep altijd persoonlijk welkom. De rector is beschikbaar om een korte introductie te geven over het Heiligdom en de mensen die er wonen en werken. Onze doelstelling is immers om u niet zomaar een kale ruimte te presenteren, maar gastvrijheid met een hart en een gezicht te verlenen. U bent vrij om uw eigen dagprogramma samen te stellen.

U mag van ons verwachten dat wij u open en met respect tegemoet treden en wij verwachten hetzelfde van onze gasten. Wij zijn een katholieke en religieuze instelling. Wij stellen ons voor dat uw bijeenkomst of activiteit een persoonsvormend, bezinnend of geloofs-verdiepend oogmerk heeft. Om het anders te zeggen: wij denken dat wij het meeste voor u kunnen betekenen als uw programma zich richt op waarden en bezieling. Al is het ook mogelijk om meer functionele bijeenkomsten bij ons te organiseren. Expliciete geloofs- of levensbeschouwelijke programma’s die in tegenspraak zijn met onze katholieke identiteit vinden wij niet gepast.


HUISREGELS


Huisregels

Ontvangsttijden:
Op weekdagen: aankomsttijden tussen 9:00 – 21:00 uur.

Algemene huisregels:

In verband met andere gasten en gebedstijden, binnenshuis, zoveel mogelijk de rust en stilte bewaren. Op de jongerenzolder speelt dit minder een rol.
Het is niet toegestaan alcoholische dranken mee te nemen in het klooster.
In verband met het ingestelde brandalarm mogen binnenshuis geen kaarsen worden gebrand en mag niet worden gerookt.