Open Monumentendag 2018 | Heiloo

Open Monumentendag 2018 | Heiloo

Luxe landhuizen, vergeten onderhoudsloodsen, trotse kastelen en intieme boerderijtjes. Op de Monumentendag zet Nederland massaal de deuren open, in 2018 met speciale aandacht voor het thema In Europa. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Of het nu die geheime tuin is achter de kloostermuren, die gesloten villa aan het einde van de straat of dat monumentale grachtenpand in de hoofdstad, op Open Monumentendag kunt u geschiedenis tot leven zien komen.

Vierduizend unieke monumenten

Meer dan vierduizend unieke monumenten zijn dat weekend gratis voor iedereen toegankelijk. Er worden speciale rondleidingen en eenmalige activiteiten georganiseerd. Al die monumenten die meedoen zijn herkenbaar aan de BankGiro Loterij Open Monumentendag-vlag. Wat gaat u dit jaar ontdekken? Misschien vindt u wel iets nieuws in uw eigen buurt, of gaat u op verkenningstocht naar die afgelegen plek. Vanaf juli 2018 kunt u voor allerlei bestemmingen die meedoen aan Open Monumentendag 2018 terecht in de speciale zoekmachine ‘Zoek monumenten en activiteiten’ op deze website.

Heiligdom Onze Lieve Vrouw Ter Nood

Het bedevaartterrein is dagelijks geopend van 8.30 tot 17.30 uur. Rondleidingen zowel zaterdag 8 september als zondag 9 september om 13.00 en 15.00 uur.

De bedevaartplaats Onze Lieve Vrouw ter Nood, is de belangrijkste bedevaartplaats boven het Noordzeekanaal. Al in 1409 wordt de locatie genoemd als “Capel” oftewel “het putje van Heiloo”. Vanaf die tijd komen er pelgrims om te bidden of water te tappen uit de put die volgens de overlevering geneeskrachtig water geeft. Rondleiders nemen u mee langs allerlei indrukwekkende gebouwen zoals de Genadekapel, waar omheen men vroeger op de knieën kroop om boete te doen, de Bedevaartkapel , het rustaltaar en meerdere rijk geornamenteerde bouwwerkjes zoals de kruiswegstaties, de Calvarieberg en de omgang rond de Runxput. Er is gelegenheid om op het terrein iets te nuttigen op het terras van het Oesdom. Adres: Kapellaan 146, 1851 PE Heiloo (routebeschrijving).

Datum Open Monumentendag 2018

De datum van de Open Monumentendag 2018 is in het weekend van 8 en 9 september 2018. Komt u ook een kijken bij ons nemen? Alle monumenten die tijdens dit weekend te bezichtigen zijn, worden vermeld op de website van de Open Monumentendag: Open Monumentendag 2018 | Gemeente Heiloo.

bron