Klassieke muziekliefhebbers opgelet

olv-ter-nood-weekbrief-muziek-en-stilte-kap-johannes-meditatie1

Boek nu een overnachting bij het klooster van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo (NH).

Op Zaterdag 14 Maart om 19.15 uur treedt het Poolse koor “Danticus ex Tempore” op. Het koor wordt geleid door de beroemde componist en musicoloog Marcel Pérèz. Ter gelegenheid van de 675ste verjaardag van het ‘Mirakel van Amsterdam’, worden het Missa Pange Lingua van Josquin Desprez en andere stukken uit de Amsterdamse Occo Codex ten gehore gebracht.

Op Zondag 15 Maart wordt vanaf 14.00 uur een van de meest indrukwekkende muziekstukken uit de religieuze klassieke muziek, het Stabat Mater van Pergolesi uitgevoerd. Het concert begint met 4 korte werken van Vivaldi, gevolgd door het Stabat Mater. Uitvoerenden zijn Linda Kroon, sopraan en Maria Delver, alt-mezzo, Jan Pieter van Coolwijk en Florian van Gilst, viool, Ilse Berghmans, altviool, Gadze Heeres, cello en Pieter Rynja, klavecimbel. Het Stabat Mater wordt gezien als een van de mooiste, meest indringende muziekstukken. Het begin is zeer triest met het verdriet van Maria, staande onder het kruis van haar stervende Zoon. Het stuk eindigt met vreugde, Paradiso Gloria, de glorie van het paradijs.

Gratis Inbegrepen:

Entree voor beide uitvoeringen, parkeren, wifi, welkomstdrankje en plattegrond van het Heiligdom en Wandelroutekaart.

Prijs arrangement: éénpersoonskamer € 75,- tweepersoonskamer € 125,-

Op basis van een volpension overnachting in een comfortabele één – of tweepersoonskamer 20 % korting bij besteding van een cadeau artikel in het Oesdom, het koffie, theehuis en winkel op het park waar men diverse religieuze cadeau artikelen kan kopen.

Voor meer informatie en reserveren, zie www.olvternood.nl of bel 072-5051288

Rekeningnummer voor giften: IBAN NL25 INGB 0000 672 168 BIC INGBNL2A Rekeningnummer voor betalingen IBAN NL42 RABO 012 050 2399


Recommended Posts