Kapelmiddag Communicanten Edam in OLV ter Nood Heiloo

kapel-middag-communicanten-edam-olv-ter-nood-heiloo-2019

Zaterdag 23 maart jl. werden 6 communicanten, andere kinderen en begeleiders (totaal 22 personen) hartelijk ontvangen door zuster Maria Vrede, Blauwe Zuster in Bedevaartsoord Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo.

Bijzondere dag in OLV ter Nood in Heiloo

Zr. Maria Vrede vertelde over het ontstaan van dit vredige oord, begeleidde ons bij een theedoekspel op de speelweide en putte voor ieder heilzaam water uit ‘t Putje.

In de Genadekapel gaf Rector Jeroen de Wit, pr., uitleg over de fraaie hemelafbeelding, geschilderd door Han Bijvoet+.

Hierna was Aanbidding van Jezus: de monstrans op het altaar, met hierin het Lichaam van Christus. Prachtig om een tijdje naar de Heer te kijken, wetend dat Hij naar ons keek.

Na gebed liepen we naar restaurant/religieuze winkel ‘t Oesdom waar ieder op papier een gebedsintentie mocht opschrijven. Zuster Maria Vrede gaf ieder een kaars.

Buiten liepen we in processie met kaars in de hand, het Heiloo-lied (Lourdes-melodie) zingend, naar het Mariabeeld van de Onbevlekte Ontvangenis, bij de vijver.

De zuster legde het mandje met onze gebedsintenties aan de voeten van Maria. We gingen het Wees Gegroet bidden. Hierna toog ieder dankbaar en blij huiswaarts.

Reacties van kinderen:

Sam: heel erg leuk! Het spelletje vond ik vooral leuk en dat we water kregen uit de put. Dat we met de brandende kaarsen liepen, was ook heel mooi.

Tim: Ik vond het ook héél leuk! Bijvoorbeeld toen we bij de put waren. De geschilderde muren in de kerk en het praten daar vond ik ook mooi. Vader

Eddy: Een ontzettend bijzondere dag, om de kinderen zo toegewijd te zien bij het eeuwenoude verhaal. De interactie tussen de zuster/priester en kinderen in de kapel/kerk was prachtig, net als de processie!

Daniel: Alles was het allerleukste; het verhaal van de schipper en de Put vond ik het meest bijzonder, met vragen stellen; ook het Kruisbeeld van Jezus op de Heuvel Golgotha, leuk om te klimmen, de priester was goed omdat hij veel uitleg gaf over de Heilige Hostie in de monstrans en over de hemelafbeelding.

Christian: heel mooi: de activiteiten, theedoekspel, Kapel, religieuze kunst, water putten, daar bidden tot Jezus (dit alles zie je niet elke dag), de processie, lopen met de kaars.

Ruben: We kregen lekkere krentenbollen, het Mariabeeld was mooi en de natuur was prachtig

Lukas: het verhaal van de Rector over de monstrans was heel interessant en het spel met de theedoek was gezellig.

Nathan: Het verhaal van Zr. Maria Vrede over het bedevaartsoord in Heiloo was mooi en het spel met de theedoek was heel leuk.

Moeder Judith: het was een schitterende dag, een oase van rust.

Greetje Snoek